Insikt nummer 3.

Pubrunda.
Om man tänkt gå en hel pubrunda och då dricka 13 öl så skall man noga betänka vad man stoppar i sig innan. Två ägg och lite bönröra räcker inte. En kebabpizza eller en kopp smör är nog mer lämpligt.

Stora pubrundan.

I kväll är det dags. Jag ska efter nästan 2½ års väntan gå den stora pubrundan och besöka alla 13 nations-pubar. Jag känner den härliga julstämmningen infinna sig, när kurserna nästan är slut och folk börjar festa istället, dygnsrytmen ligger så att man får ca 1 timmes ljus om dagen och ölen får leva upp till beskrivningen "liquid bread" för man dricker hellre öl än äter mat. Man blir sådär mysig och vill helst bara kramas, kanske hångla och ha sex också, men det verkar bli dåligt med sådant i år, jag har blivit för kräsen.

Jag räknade ut att det kummer kosta ca 325 spänn, räknat på att storstark kostar 25 överallt.
Jag räknar med kastrullfylla och att det kommer bli knepigt att hinna dricka upp, speciellt mot slutet. Men jag skall göra mitt bästa.

Igår blev det också utgång för Ida fyllde 20 år. Tyvärr droppade de flesta av så tillsist blev det bara Chris och Robban Bobban som hängde med till People, av alla ställen. Men det var röj, inte så mycket småbarn som jag hade trott. Riktigt skoj att få dansa igen. :o)

Se a vida é.

Insikt nummer 2.

Lögner.
Att kunna utnyttja lögner på ett bra sätt är en tillgång. Du kan slippa undan obehagligheter och annat. Alla tycker om det så länge det är roligt och ytterst få bryr sig om ifall du tänjer lite på sanningen, så länge du gör det snyggt.

Essä numero ett: klar.

I natt när jag skulle försöka sova fick jag sådan panik. Först blev jag irriterad och stressad över att jag inte kunde sova och sedan över att jag inte kulle hinna klart med mina två essäer innan fredag. Eftersom jag inte kunde sova så satte jag mig att börja läsa till klockan 4 då jag kände att jag lugnat mig lite. Gick upp 9 och sen har jag suttit och läst och skrivit hela dagen, men nu är jag klar, med den ena. Känner mig fortfarade lite stressad men jag hoppas det ordnar sig.

På söndag är det julbord, det ser jag framemot, mer än någonsin faktiskt. Mindre ångest mera mat. Nu ska jag gå och hämta ut mitt H&M-paket med bikinin och sen träna.

Bye.


Insikt nummer 1.

Fejka.
Att fejka kan ha många fördelar. Om man till exempel är skitsur men skall jobba i en kassa eller servera på en middag, så låtsas man att man är glad, då blir man ofta bättre bemött och tillsist tror man att man faktiskt är glad. Dessutom tycker ens chef bättre om en. Man kan låtsas att man är bättre än vad man tycker att man är och då tycker folk bättre om en och till och med en själv kan tycka bättre om en för att man lyckas vara bättre.

Pauie kan.

Jag kastade mig in i koddjungeln med öppna ögon och skärpt sinne och jag lyckades fan. Lyckades åtminstone ändra det jag varit mest ogillande mot vad gäller designen. Får se om jag fått blodad tand och vill pilla mer sen, men det här för räcka för nu.

Tjao.


Ny blogg?

Jag funderar på att skaffa en ny blogg. Har lite tröttnat på denna. Om jag hade haft lite programmerings-skillz hade jag ju kunnat förnya och ändra men tyvärr så är jag html-analfabet, inte helt i och för sig, gjorde faktiskt en hemsida i skolan när jag gick i ettan, men jag minns inget av det nu i princip, så jag funderar på att byta sida. Finns ju en mindre uppsjö av bloggservrar.

Jag funderade också på att skaffa en bilddagbok till mina egenhändigt redigerade bilder, men jag vet inte. Antagligen lika bra att lägga in dem här för beskådning. Om någon nu är intresserad. I och för sig bryr jag mig inte nämnvärt men jag har ju en förkärlek för att ordna saker i olika kategorier och detta är ju en vardagsblogg, bilddagboken skulle snarare vara ett galleri för mina stapplande försök till artisteri, ett uttryck för mitt inre inte för sådant som man kan prata om, ifrågasätta och förkasta utan snarare begrunda. En annan typ av uttryckande.

Men nu är det föreläsning i makroevolutionär utveckling som står på schemat. Bye.

Lights out.

Yeah. I fredags dog internet för tre av oss i korridoren. Bara 3 inte 15. Jag tänkte att det där fixar de på ett kick, ingen fara. Men näe. Ikväll när jag kom hem 3 dygn senare så funkade det fortfarande inte. Men efter att ha lekt lite i photoshop och testat några ggr så vips så var allt som vanligt igen! Så äntligen tillbaka till beroendet igen.

I helgen som förflöt så fick jag då umgås en massa med folk, nykter dessutom. Det var annorlunda, lite i alla fall. Ida är rolig att umgås med, ovanligt lätt att prata med om saker jag oftast håller för mig själv.

Igår var det ridlektion igen och hoppning och jag fick Popeye som vanligt, tror ingen annan vågar rida honom på hoppningen efter våra turer. Och söndagens lektion var inget undantag! Jag kände det direkt, brukar i och för sig alltid känna mig lite pirrig inför en lektion på honom, men när han började knepa sig redan i traven så blev jag kanske lite skrämd, det var något på gång. Övningen var galoppombyten över hinder och gick ut på tre serpentinbågar och två små kryss som vi skulle byta galopp över. Busenkel övning för geniet Popeye, som tycker om och klarar att göra saker på sitt sätt, som ryttare gäller det bara att hinna med. Kände hur han laddade mot hindret så jag vek av gång på gång, men till slut var jag ju tvungen att rida an och det gick riktigt bra, samlade honom fint direkt efter landningen och tog hinder nummer två fint. Men andra försöket gick inte lika bra, efter första hindret så tyckte han att det verkade bäst att studsa upp och ner och bocka och stackars jag tappade balansen och trillade på rumpan. Sedan typ 5 år tillbaka har jag ramlat av 2 gånger och båda gångerna är det Popeye som varit i farten. Detta gör ju självklart att jag bara inte kan ge upp och måste utsätta mig för samma prövning varje hopplektion. Men i alla fall så efter noggranna instruktioner och uppsamlande av mig själv och mitt mod så lyckdes jag få honom på en åtta i galopp över ridhuset och samlat byta galopp på mitten, en gång blev det till och med mitt i språnget, lyckades till och med lura honom över ett hinder utan att han exploderade. Han kan ju verkligen om han bara vill och för det kan jag bara inte låta bli att tycka om honom även om han är knäpp 75% av tiden.

Nu borde jag sova.
Nighty night.

Time out.

Internet är paj. Internet har hiv. Hemma hos mig. Igår var jag på ekonomfest på v-dala i mina randiga gummistövlar. Det var skojigt. :o)

Den här veckan har jag blivit kallad konstig minst 3 gånger. :o)

Livet är en fest.

Puss

I korthet.

Gick och la mig 21.54 igår, kollade på ett avsnitt Dead like me och tvärslocknade sen. Grymt trött. Vaknade 8 och gick upp, kände mig pigg, kom på att jag var trött, la mig igen, vaknade och trodde att klockan var 11, blev sur för det, kände mig seg som kola, gick till Uplands för att äta, insåg att klockan inte var 11, blev gladare, hängde där till 2. Hade lite problem med behärskningen och råkade bita Ackis i armen när inte Max fanns i närheten att avreagera sig på. Fick veta att temat för den kommande pers.festen är Jymden. Gick hem för att skriva essä. Men jag känner mig fortfarande lite nipprig som när man är hög på koffein och egentligen kastrull-trött fast man känner sig som en studsboll och gör och säger konstiga saker.

Upptäckte just att inspelningen av tredje säsongen av ovanstående serie är under inspelning. Kan det bli bättre eller?! Jag verkligen älskar den! Den bästa av bra serier. Efter att ha börjat avnjuta första säsongen en gång till, kände jag mig åter deppig över att det bara finns 2 säsonger, men nu behöver jag ju inte deppa mer. :o)

Fick resutatet från högskoleprovet med posten i dag, hela 80 poäng hade jag tydligen skrapat ihop, 3 p från 1.4. Och tankar har börjat krypa runt i mitt huvud för tänk om jag skulle få 1.4 och tänk om jag orkade jobba 4 år. Då skulle hela världen av studier ligga där i min hand.

Men först måste jag fixa essä:en som sagt.


Braigt.

Idag var en riktigt bra dag. Kom till Hemtex på Svartbäcksgatan vid 8, efter max 3 timmars sömn, vill minnas att jag till en början tyckte att det verkade trist men allt eftersom tiden gick så blev det riktigt kul. Båda mina medarbetare från butikspoolen var 19 och trodde att jag var 18. Daniel blev min beundrare och ville komma hem till mig, varför vet jag inte riktigt. Men alla var roliga och trevliga, även den ordinarie personalen. Jobbet var inte heller särskillt betungande även om sömnbristen gjorde min mage lite cp. Så idag har jag inte bara tjänat pengar utan även haft riktigt kul. Dessutom spelades fin musik i butiken, fick höra låtar av både Keane och Sophie Ellis Bextor. Längtar till fredag. :o)

Hade även fått ett brev från min handledare i biologi när jag kom hem, det var essän och ena hemtentan med kommentarer, bra sådana. Inget dåligt faktiskt, så jag är nöjd.

Känns lite som att jag har ett bra flow nu, må det hålla i sig. :o)

Tjing!

Bekräftelse och viljan att straffa sig själv.

Jag kom att tänka på att det bästa som fanns en gång var att sova sked. Det var likom höjden av allt, att få ligga med ryggen mot hans mage och bli omfamnad. Jag vet inte var förändringen skedde men tanken tilltalar mig inte alls längre. Om jag delar säng med någon jag tycker om så skulle jag nog föredra att ligga med ansiktet mot honom, så att han inte tror att jag ignorerar honom och försvinner utan att jag märker det eller hinner hindra honom.

Att ligga sked var en sorts bekräftelse. Han håller om mig för att han tycker om det och jag behöver egentligen inte göra något, bara ta emot. Kanske är det passiviteten som skrämmer mig. Allt för mycket har gått till spillo och runnit ut i sanden på grund av min passivitet och oförmåga till att uttrycka mig. Men det är också så att jag inte längre söker bekräftelse. Inte samma yttre bekräftelse som förr åtminstone. Hur jag ser ut spelar nästan ingen roll jämfört med hur jag beter mig och det största problemet med det verkar vara att jag inte märks.

Men ändå, när misslyckandena står en i magen så får jag bara en sådan stark vilja att plåga mig, straffa mig för att jag är en sådan ynklig värdelös människa. Det slutas äta och bröjas träna, hatiska tankar tänks och det där målet om perfektion bubblar åter upp till ytan. Och jag gör föga motstånd, för jag vill inte. Jag tror att livet är en lidelse och att lycka är farligt. Vad är lycka? Två marsvin och en egen lägenhet? Längre än så vågar jag inte sträcka mig.

Det gäller att inte ha för höga förväntningar för då jävlar kan man ju bli besviken. Ibland tror jag ändock att jag blivit besviken för många gånger för att kunna såras igen. Jag hyser inget hopp om framtiden, det gör jag faktiskt inte.

1.3 p. Yaaay!!

Gick just in på studera.nu för jag hade fått ett mejl därifrån om att kolla mina meriter. Och vad är det jag ser? JO att jag har fått 1.3 på högskoleprovet! :oD
Måste ha skrivit fel när jag skrev av svaren eller nåt. Fan känns så jäkla kul. Om det inte varit för allt plugg och jobbet imorn hade jag fan firat lite, en kompis fyller år idag också så jag hade inte behövt vara ensam. Men jag får ta det någon annan dag istället.

Åter till böckerna.

Planer.

Jag har gjort en plan för min blogg den kommande månaden. Från och med 28 november kommer jag att räkna upp vad jag lärt mig under 2007, en insikt om dagen. Ska bli spännande.

Annars så har en ny pluggperiod just börjat. Två essäer skall skrivas och lämnas in till 1 december, det innebär också en hel del läsning. Hade tänkt gå ut hårt och börja idag eftersom jag skall jobba onsdag och fredag, men jag råkade sova till 12 istället för 8 och sen var jag bara asseg fram till 5 och då skulle jag ju iväg och träna, somnade 3 gånger när jag försökte läsa/lyssna 14 sidor. Ska göra ett nytt försök nu när jag vaknat ordentligt.

Bye.

Söndagar.

Jag förstår inte vad det är med söndagar, men min matlust är alltid som bortblåst. Jag brukar komma på när jag cyklar till stallet att jag bara ätit typ ett äpple eller en macka på hela dagen, vilket inte är så bra om man ska studsa omkring på Popeye eller Reginius. Idag är inget undantag. Har pillat i mig en macka och lite godis men tvivlar på att det är tillräckligt, åt inte så mycket igår heller. Mat är ingen topp-prio för tillfället, på ett sätt bra för då äter jag mindre och oftast bättre.

Fick ett infall av kreativitet och satte upp mina blomformade vinyler från ikea, tyckte att det blev riktigt ballt.
Skall snart åka dit igen och köpa ramar, har börjat planera inför julen.

Gisslan.

Vaknade klockan 14 och upptäckte att jag fortfarande var full. Minns inte att jag gick hem men det borde varit någon gång vid 7. Skulle på utfrågning på uplands klockan 15, kårmarskalk 2008, så det var bara att klä på sig och traska dit. Efteråt satt vi och hängde på fiket och jag släppte kommentarer om att visa pattarna och dylikt, kände att jag hade dålig kontakt med verkligheten. Ida skulle jobba kök i svantes och tog mig som gisslan, vilket var otroligt kul, förutom timmarna av illamående bakfylla när jag nyktrade till. Vi sjöng och berättade om delar av våra liv, visade ärr och drack öl. Huffe Puffe kom förbi vid stängning med några polare och det blev en liten efterfest här. Som tur var tog den slut relativt snabbt, för jag är riktigt trött och min mage är cp.
Bra dagar har det dock varit. :o)

Nödvändigt ont?

Jag kom att tänka på att sex är ett problem. För när jag kommer till kritan så kan jag leva utan det mesta som ett förhållande medför, utom sex. Anledningen till att man har one-nights är ju inte närheten utan sexet. Visst när jag var yngre så vr det väl annorlunda kanske, men n u har jag liksom gett upp det där att sex ska leda till något annat. Så om man tänker sig att leva ensam, vilket funkar fint, utom ur miljösynpunkt. Det kommer funka tills man blir kåt och råkar gå hem med någon. Visst one-nights är väl no big deal, men efter ett visst antal så känner man att det börjar bli nog, det känns liksom inte meningsfullt. Men vad ska man göra då? För det finns ju inget substitut till sex, inget som lever upp till känslan. Och kk-relationer ger jag inte ett skit för, vill man inte bli ihop kommer man antagligen tröttna på sexet rättså snart också och istället bli äcklad.

Men för tillfället är jag glad över att vara ensam och känslolös istället för mitt i en ond virvel av förtryckande, förintande, hatiska känslor. Och jag är inte sugen på sex, inte ens lite.

Jag är däremot trött och imorn är en lång dag. Fick föresten som en skänk från ovan ett mail från min förra arbetsgivare bitikspoolen. Tydligen behövde Hemtex i Uppsala extrahjälp vecka 47 och 48. Måste skynda mig att mejla tillbaka imorn, enda kryxet är de två essäerna som skall in senast måndag v.49, men några dagar ska jag väll kunna jobba, vore verkligen toppen.

Nä god natt.

Råbiff.

Eftersom jag har gjort slut på hela studiebidraget plus nästan hela tusenlappen jag fick över förra månaden så har jag krupit till Uplands för att tjäna mitt uppehälle den här veckan. Jobbade lunchen måndag och tisdag och idag ska jag jobba på den så kallade Råbiffen, som är till för kuratorerna. Är det någon gång på året man skall vara veg så är det väl då, tänker jag, eftersom de som inte är det får en rå biff, ett rått ägg och diverse andra råa eller inlagda saker. Kanske är det gott men tanken tilltalar mig lika lite som svartsoppa. Imorgon ska jag jobba på en uthyrning, 60-årskalas och disputation på samma gång, 108 pers tror jag det var som skulle komma. Så antagligen går jag plus minus noll den här veckan, trots min lilla utflykt till sthlm. Lever i princip på knäckebröd och frukt för att jag inte har någon aptit.

Men nu måste jag duscha.


Back to happiness.

Nu har allt lagt sig igen. Knåpade ihop ett närmare 400 tecken långt sms och förklarade att jag inte tänkte göra ett skit mer för honom, att han fick mig att vilja göra mig själv illa. Nu tror jag inte att han kommer besvära mig mer, om han gör det tänker jag fan slå ihjäl honom.

Jag har ett stort illske potential tror jag. Sådan förtärande illska som slår ut allt annat och som nästan tar död på en själv samtidigt. Jag känner också en viss njutning i att andra mår dåligt och då framförallt dem som sårat mig. När jag märker att de som sårat mig lever lyckliga så känner jag illska och avsky. För varje gång de inte misslyckas hatar jag dem lite mer. Det finns inga tjejer som jag hatar.

Varför jag hatar dem som lyckas? För att jag själv aldrig gör det såklart. Och varje gång de jag misslyckats med lyckas så står det alltmer klart att det är mig det är fel på. Ingen vet vad det är men något är det.

Att se med oseende ögon.

Idag har jag gått omkring i en bubbla, tom blick, inåtvänd. Men nu har det lugnat sig, kaoset inuti mig som får mig att vilja göra mig själv illa, svälta mig och springa tills lungorna blöder. Jag tror jag kommit fram till varför jag känner så här och vad jag ska skicka för motivering till att jag aldrig mer vill ha kontakt med honom. Små tankar av kansken har smugit omkring men här finns inga kansken, allt är svart eller vitt. Jag skall inte göra om misstagen jag redan gjort. Inte tillåta honom att dumpa mig ytterligare en gång, skära ytterligare ett snitt i min ärrade kropp.

Min aptit och hunger är helt försvunnen. Sprang 7 m på gymmet i kväll trots att jag ätit jätte lite idag, fortfarande inte hungrig, precis som för ett år sen, då vi hade träffats två gånger. Det är så knasigt när man faller för någon sådär, jag förstår inte vad det är, varför. Det är bara dumt och jag gör mig alltid allvarligt illa. Båda gångerna. Kärlek är ondska, hädanefter skall jag bara bli kär på låtsas.

Men man får säga att timingen är ganska bra, nästan precis ett år efter första inlägget som också handlade om honom.

1000 ord.
Leksak.Jag kan vara din leksak, jag kan finnas där när du är ledsen, när du inte vill sova själv eller när du är kåt.
Jag skall göra allt för din skull gång på gång, allt du ber om.
Le för att du skall vara glad.
För jag vill ge dig något, ge dig omtanke.
Ändå blir jag aldrig mer än en leksak.
Och när jag är trasig glömmer du mig i ett hörn.

Jerry a.k.a. Pau.

Idag har jag ätit glass i Sthlm. Två strutar Ben & Jerry's med varsina två kulor. Phish food och New York Super Fudge Chunk i den ena och Cherry Garcia och Fossil Fuel i den andra, som var helt klart bäst.
Jag och Marcus har döpt om oss till Jerry och Ben, allt för glassens skull liksom.

En förvirring letade sig ner genom min ganska glada och nöjda sinnesstämning. Förvirringen rörde några sms som nått mig från okänt nummer och dessutom från andra sidan jordklotet, Laos och Bankok. Jag känner tre personer som rör sig i de regionerna. Jag var först övertygad om att det var person D som skickat dem, vilket väl också vore det mest ultimata. Men plötsligt slog det mig att det måste vara person T. Torgny som jag inte trodde att jag någonsin skulle behöva tala med igen och som inte heller hört av sig sedan några veckor innan han åkte, i slutet av augusti, han sa inte ens hejdå, trots han lovade. Om jag hade vetat att det var han som skickade från början så hade jag nog inte svarat. Som jag tolkade det så hade han skaffat ny tjej, inte för att han sa något om det till mig men jag råkade snubbla över några bilder på en sida. Tror att han valde ganska godtyckliga bitar att berätta för mig. Och jag var godtrogen och litade på vad han sa, jag trodde att vi stod nära på något sätt, nu tror jag inte han stod nära någon. Men jag har i alla fall lärt mig att inte vara så blåögd, vilket jag tror att jag kommer ha nytta av resten av livet. Människor ljuger ofta.

Detta rörde runt lite i mitt känslo hål, på flera sätt. Som om riktningen var en fridfull medsols virvel till att bli ett enda skvalpande. Jag bestämde mig redan i september för att glömma honom, radera honom ur mitt liv och det gick jävligt bra. Men helt plötsligt står jag här med en rad nederlag, som blödande skärsår på min arm. Känslorna av värdelöshet och meningslöshet kryper närmare och börjar orsaka kondens på min hud.

Ohw... riktigt känner hur bitterheten bubblar upp. Att han ens har mage att klampa rätt in i mitt liv igen som om inget hänt. Trots att ingenting är det samma. Jag vill bara klösa mig själv blodig och krypa ihop i ett jordigt hål och frysa bort.

Fuck life, because it isn't neccesary.

Kanske den mest vettiga rörelsen.

Tossing around.

Idag blev det lite action på ridskolan. Det hade kommit två nya hästar precis, stackars Flambert hade de fått avliva på grund av artros. Vi var bara tre stycken där och båda nykomlingarna skulle gå med på vår lektion. Jag kände mig manad och valde Reginius, en brun 9-årig valackfick, helt utan hals- och ryggmuskler men med en nyfiken blick, fick veta att han kunde vara lite nervös och kunde behöva en bestämd ryttare. Det första jag märkte var att han inte ville bli fasthållen i grimman, han var inte huvudskygg, ville bara inte vara fast. Fine tänte jag, bara han stod still, men han verkade vara en snäll häst så det var ingen fara. När jag skulle tränsa upptäckte jag dock blod i hans ena näsborre. Efter att två instruktörer kollat och petat, så drog vi slutsatsen att det nog bara var ett stick från ett halmstrå för det hade stutat lika snabbt som det börjat.
Såå, off we go. Ut i ridhuset, där det pågick en hadikapplektion på andra sidan skynket. Skynket, det vidunderliga,  livsfarliga skynket. Tyvärr gick Milton med på vår lektion och han är alltid rädd för skynket, trots hundratals lektionstimmar i dess sällskap. Han fick ett litet utbrott och Regi blev helt tossig, så resten av lektionen gick ut på att hålla honom lugn, vilket stundtals gick skapligt och vi lyckade göra några öppnor. På något sätt tyckte jag ändå om honom, han var så snäll även om har var rädd och tossig, han var liksom ärlig och så hade han en härlig gallopp.
Kanske kan han bli mitt hjärtebarn efter Popeye?

Bal.

Igår var det gås, Gås-Anders middag. Sittning med fyra rätter av; skink- och äppelröra på kavring, svartsoppa (champinjonsoppa för dem som inte tyckte att gåsblod var desar pice og kake), gåsbröst med kokt potatis och bryselkål som rödvinssås och slutligen äppelkaka med vaniljsås. Chewie hade gjort ett mycket bra jobb och allt var smaskens. Jag hade lovat min själv att bara dricka vad som ingick och lyckades sånär som på en öl, men jag drack ingen snaps utan nöjde mig med sherry, portvin, två öl och två glas vin. Det var nog en av de trevligaste sittningarna jag varit på trots att den var 5½ timme lång, men sen dog det så jag smet hem, vilken var lika bra eftersom jag skulle till skolan idag. Theresia lyckades ta ett kort på mig där jag ler utan att se jättekonstig ut, men jag hade en bra smajldag. Var även nöjd med frisyren som jag fick svänga ihop på en pisskvart. :)

Pics:
           
  


Förre 1Q L-J höll ett fint, och väldigt roligt, tal till hembyggden, med overheads och allt. Jag och Max roade oss kungligt med de små gässen på bordet och Blecket spelade ovanligt bra.

Nu är det stall som gället. Bye.

1 år.

Yä. Nu är det ett år sedan jag skrev första inlägget i den här bloggen. Så jag tänkte blicka tillbaka lite, men bara lite för snart måste jag sova.

Nä förresten jag orkar inte och ärligt talat vet jag inte vem som skulle vara intresserad, allt står ju här redan.

Imorgon blir en hård dag och på något sätt ska jag hinna med att läsa 5 miniessäer innan söndag förmiddag också. Det blir intressant.

Trött nu, sovit dåligt och saknat matlust senaste dagarna, har dock funkat bra ändå. Hoppas jag kon sova gott nu, kommer behövas imorgon.

Natti natt!

Oj jag höll ju på att glömma det viktigaste! Snön!!! Det har kommit flera centimeter. Snö gör mig lycklig, vintern är lätt min favoritårstid. :o)

Det kommer att ordna sig, allt.

Jag har drabbats av en underliggande känsla av att allt kommer ordna sig. Det var länge sen sist, kan inte ens minnas när, men jag är ganska säker på att.

Natten till igår sov jag ca 4 timmar, ändå var jag pigg hela dagen igår. Nästan ovanligt pigg. Men idag kom tröttheten, somnade två gånger när jag skulle läsa och det va inga vanliga "naps" som det brukar bli.
När jag låg där vaken så kom jag att fundera och fantisera en massa, jag fick som ett annat perspektiv en stund. Det var inte en sån där natt som man går upp från leende men nästan.

Idag skrev jag klart min ekologi essä, tyckte den blev riktigt bra. Nu har jag vara en hemtenta kvar. Men det ordnar sig. Borde läsa några kapetel också, men det kommer också ordna sig. Det jag oroar mig för mest är hur jag ska få på mig balklänningen på lördag och hur jag ska lyckas fixa håret och lägga en najs make-up. Min balklänning är ju typ öppen i ryggen med knyt och det kan jag inte knyta själv och eftersom jag kommer att vara så sen så kommer ingen av mina vänner vara kvar i korridoren och kunna hjälpa mig. Alternativet är att klä på sig på uplands, det är ju inte helt orimligt.


Jag tror att det kommer bli en rolig helg och på måndag ska jag äta glass i sthlm. :o)

Benfrukost.

Mitt ben fick specialfrukost i morse:

ben
-Smask med Ibumetin, tyckte benet.
Skönt att slippa ha ont, tyckte jag.

Ont ont.

Jag trotsade resterna av träningsvärken från måndagens träningspass och gav mig i väg på något so jag trodde var medel/styrka 75 minuter, men som bara var 60. Snopet. Blev knapp svettig, men det var skönt med massa armhävningar och magövningar, behöver det. Dessutom så var det grym musik och en rolig ledare. Tyvärr så gjorde mitt jävla ben ont igen, lite i början och efter ungefär 40 minuter så gjorde det så ont att jag inte ville stödja på det. Men jag kunde ju inte gärna bryta så jag bet ihop. Känns lite ohållbart detta, att jag ska få ont s fort jag springer lite, sprang 7 km förra veckan och det var då smärta kom tillbaka efter att ha varit borta ett tag. Funderar på om det är skon, det är det enda jag kan komma på. Känns inte riktigt som jag har råd med nya just nu dock. Kanske önska sig i julklapp? Det är ju bara lite drygt 1½ månad kvar. Men jag har ju sådant flow nu, träningen har inte känns så här bra på evigheter. Min kropp känns lätt som en späd barnkropp och det börjar faktiskt synas att fettet minskar också. Blobbkänslan är borta med vinden. Så dumma jävla ben!

Nu ska jag nog duscha mig lite.

Bye.

Min mamma tror inte på vad jag säger.

Det är så tydligt när mamma inte tror på mig. Hon blir typ alldeles tyst och så säger hon: "Det vet du väl bäst själv"
Jaha? Jag vill väl inte att hon ska tro att jag ljuger när jag inte gör det. Hon tror i alla fall att jag är en alkoholist och förmodligen i förnekelsestadiet då. Men jag är ganska övertygad om att jag skulle komma på mig själv med en att hålla saker hemligt för mig själv. Vafan jag funderar ju ständigt och jämt över mig själv, mitt beteende och humör. Det är bara jag jag jag, det brukar hon ju också påpeka för mig, fast kanske mer förut.

Jag hade en rättså självdestruktiv period i våras och över sommaren men det märkte hon visst inte utan det är först nu när jag bara mår bättre och bättre som hon ska komma och tro att jag fördärvar mitt liv, trots att jag just tagit tag i det.

Det är just hennes tystnad som stör mig så förbannat. Men jag antar att jag själv är lika dan, fast jag har kanske blivit lite bättre. Jag satt åtminstone inte tyst.

Nu måste jag sova.

Biodiversitet.

Yes. Biodiversitet är vad min essä ska handla om. Planerar att lämna in den imorgon. Wish me luck! Kändes dock som en bra grej att gå på evolutionsbiologi föreläsningen i kväll, en knuff i rätt riktning liksom.

Har pluggat en massa idag, eller en del i alla fall. Känns som jag borde gjort det för en vecka sen minst, men det ordnar sig.

Imorgon ska jag till gyn och min roliga gynekolog. Tjoho! Han är faktiskt ganska kul, frågar idiotiska frågor, som "är det inte jobbigt då?" när jag sa att jag ofta fick urinvägsinfektion efter sex. Det bästa än ändå att man får en total undersökning med massa provtagnigar helt gratis. På vissa av proven får man svar direkt, medicinen brukar dock kosta ca 400 spänn.

Jag funderade på det där nya vaccinet mot livmoderhalscancer. Jag har kommit fram till att jag inte vill ha det. Cancer vore väl en utmaning om något? Jag ångrar också mitt ställningstagande för att donera mina organ när jag dör. Jag är ju emot mänskligheten. Tycker att det vore bäst om vi alla dog ut.

Omotivation.

Jag upptäckte just att jag borde lämnat in min Ekologiessä typ i fredags. Den som jag inte ens börjat med och jag har fan ingen motivation till det heller. Men kanske att pressen kan på fart på mig, lagom press är bra, för mycket är förödande och för lite ger inte mycket. Det värsta med den här kursen är att man måste leta ihjäl sig efter uppgifter och datum för allt man ska göra. Det vore najs om allt stod på ett ställe liksom så att man inte blev så vilsen och sen i sina inlämningar. Känns ju som en ganska lätt kurs annars.

Om jag hade en miljon dollar så skulle jag köpa en lägenhet, jag skulle inreda den fint och skaffa ett par marsvin. Jag skulle nog ge mig ut och resa. Jag skulle vilja se en regnskog och kanske Mayafolkets lämningar. Jag skulle vilja bo i England ett tag och se New York. Åka till Afrika och studera savannen och dess djur. Plantera träd. Jag skulle nog köpa Popeye och ha en eller två medryttare, rida för instruktör en gång i veckan. En bil skulle nog vara bra att ha då, en miljöbil. Jag skulle nog gå och få pedikyr ibland, kanske skaffa en personligtränare. Kanske operera mina fötter, om det går. Jag skulle anlita en förstklassig psykolog att gå till ibland, när jag känner mig insnöad. När jag fyllde år skulle jag kanske ha en stor fest, men förmodligen inte, en liten räcker.

Jag måste ha ett väldigt bra liv för allt, utom det på första raden, skulle jag utan svårighet kunna leva utan.

And I
miss you love..

Vintertid.

Jag har inte riktigt fattat vidden av vår övergång till vintertid förän nu. Klockan är inte ens fem och det är tvärmörkt ute. Aningen deppigt. Har dessutom varit trött hela dagen och all energi som jag kände förra veckan är som bortblåst. Tragiskt.

vinterDetta är utsikten från mitt fönster, för några minuter sen. Huset rakt fram är Kalmars nation.

Halloweenpics.

kis


           
     


snö- Rött läppstift is the shit, säger jag bara.

Kräka.

Yä. Blev ingen ridning idag, för jag fick ännu ett anfall av illamående, dock inte lika illa som i natt. Riktigt jobbigt det där, funderar på att leva som någon sorts nunna ett tag framöver. Inte festa eller göra något som helst onyttigt, sova 8 timmar varje natt, äta grönt och protein. Men det kommer göra mig uttråkad direkt så det kommer inte funka. Fast kanske kan jag låna max x-box och bli en hejjare på tv-spel, framförallt fusion frency, för att fördriva tiden. Jag är verkligen kass på tv-spel, inte så konstigt kanske när jag inte spelat mer än ungefär 10 gånger i livet.

Imorgon är det hemtenta som gäller. Tror det kommer gå bra, biologi är lätt. Träna ska jag också göra.

Jag längtar till jul. Bara drygt 1½ månad kvar nu, lite längre till 28:e. :o)

Kanske har livet vänt nu, jag tror aldrig att jag kommer bli den jag en gång var igen, utvecklingen har gått för långt. Vissa saker måste man dock jobba med hela tiden.

Fick 380 spänn för jobbet i lördags. 140 i lön och 240 i dricks. :o)

Helgen vecka 44.

Ja, nu är det väl dags för en liten summering.

Fredagen var tokrolig, så när som på den lilla båten som guppade en aningen för mycket på de fjuttiga vågorna. 300 gram chips lindrade dock mitt illamående. Mitt barskåp är dessvärre överfullt nu, jag höll mig dock rimlig hela kvällen. Som fortsatte ända till 6, vilket medförde att jag kunde sova hela 5 timmar. Inte bra.
Jobbade igår. KlubbHus, hade hyrt in sig på övervåningen på Uplands och det var grymt, alla tyckte så. Jag och Ida drog in 750 spänn i dricks i vår bar och det gick förvånandsvärt smärtfritt. Jag tänkte att "det här är fan skitkul" när jag rusade uppför serveringstrappan, efter att ha hämtat mer läsk. Vi stängde vid 2 och sen skulle vi städa. Men det var något som inte var som det skulle för jag blev plötsligt äckligt illamående och fick sitta på toan i typ en halvtimme bara för att samla tillräcklig kraft att ta mig hem utan att spy. Väl hemma kastade jag ner mig i sängen och skakade av köld och illamående. Det kändes exakt som när jag var liten och hade magsjuka och feber. När man inte kunde sova för att man mådde så illa och frös för mycket. Jag somnade dock efter en stund. Idag mår jag bra om än lite trött. Det verkar vara dags att betala tillbaka för gamla synder.

Fick förresten en mycket oväntad Pöss från Laos i fredags. :o)

Snööööööö!!

Åhhhh! Det har kommit snö! Och himmelen är klarblå. Och allt är bara såååååå bra, jag är så glad. Måste ge mig ut en sväng, hoppas det är kallt, fast det ser ganska blött ut.

Tjing!

Sömn.

Min sömn är intressant. I natt sov jag inte mindre än 10 timmar  trots att jag bara varit vaken 13 timmar och nu är jag trött. Dessutom har jag ont i höger hälsena och allmänt ont i vänter smalben. Men det var skönt att springa, kände att jag fått upp kondisen nu och 40 minuter kändes åter igen som 20 och inte tvärtom, skönt. Åt dock en riktigt dålig kvällsmat. Blä.

Oskar tipsade mig om att måla topparna på mina naglar röda så det har jag just gjort. Det röda nagellacket fick dock för sig att blir riktigt segt lagom till högerhandens naglar så de blev lite kletiga, men jag ska ju på med svart sen också så det kanske ordnar sig. Skrämma slag på pensionärer är vad vi skall göra och just nu känns det som den bästa av idéer. Klä ut sig dricka sig full och bara vara någon annanstans. Jag minns studentkryssningen, det var en riktig höjdare. 36 timmars konstant lagom fylla i blandade vänners lag.

Hade kulturmöte i kväll. Dålig uppslutning och brist på kreativitet. Drack en tomteöl och pratade om olika tortyrmetoder efteråt. När de andra var ute och rökte berättade Per hur han tyckte att nationen mestadels kunde brinna och så kom vi in på ämnet vänner och det svarta bara svepte in över mig, det svarta som gör mig mer ödmjuk, och mer genomskinlig och får mig att vilja ligga ihopkurad
till en boll och gråta i ett hörn, ensam. Ganska stark reaktion för bara några ord, men så var jag aningen trött också.

Imorgon måste jag upp tidigt, helst 8. Helst ska jag städa rummet men jag måste också hinna med en sväng på stan och fixa utfiten. Löständer, rött läppstift och gärna vitt puder. Klockan 12 ska vi träffas på uplands för att ta oss till bussen. 60 kronor kostar det att ta sig till och från Åland.

God natt.

Tribute.

Mina photoshop böjelser ser inga gränser, kommer antagligen aldrig sluta. Har ramat in och hängt upp mitt första ex på väggen, blev riktigt najs måste jag säga, och här är nästa:

Gurk

Myrpiggsvin.

Jag älskar biologi! Det finns inget annat ämne där man kan få göra sådana upptäkter som denna och sendan också få lära sig precis allt om arten, gruppen, stammen, familjen osv:

myrpiggsvin

Det finns så många härliga djurarter som man bara inte vet om.

Nu är min första hemtenta klar, jäkligt najs, fast den var lite väl enkel nästan. Nu kommer resten få vänta till nästa vecka för nu ska jag träna, ha möte, sova, klä ut mig, åka till Åland, bli full, åka hem, festa, sova, spöka ut mig, jobba, sova och rida på söndag kväll.

So long suckers!