Halloween.

Nu är det Halloween, ända tills på lördag.

image302

Första maj.

Jaha och vad har jag åstadkommit idag? Jag har faktiskt tvättat två maskiner smutsig tvätt. Jag har insett att jag råkat halka ut biologivokabuläret. Jag har filat mina naglar mer spetsiga. Jag har läst Chuck Norris-skämt på facebook. Jag har varit illamående och haft huvudvärk. Jag har sagt till mig själv att jag måste börja dricka mindre. Jag har hängt upp en tavla och så har jag skickat ett mejl. Strax ska jag gå till uplands och skära pumpor.

Vad kännetecknar ett djur och skiljer djur från andra organismer såsom tex svampar, växter och ciliater?

Första frågan på den ena hemtentan, inte alls svår om bara hjärncellerna hade velat samarbeta det minsta. Hoppas på bättre tider imorgon.

In an average living room there are 1,242 objects Chuck Norris could use to kill you, including the room itself.

Landskap II

Jo, igår var det landskap igen. 2Q, 3Q och köksmästare skulle väljas, det finns dock ingen 3Q kandidat så det blidde inget med det. Men Jenny blev ny andrekurator och Ingo köksmästare. Sen blev det sexa och jag blev kanske lite fullare än planerat, men det var roligt. Idag borde jag plugga, som vanligt. Jag vill träna. Jag har inget att skriva. Men jag har haft ett par jäkligt skumma drömar på sistone, båda med en liten anspelning på sex. Kanske är mitt celibat som spökar. På lördag ska jag jobba i baren på Uplands.

Jä. Hejdå.

Kyssar vs. sex.

Jag borde sova, men är inte alls trött. Känner mig så glad, som om jag vore kär men det är jag definitivt inte. 

En natt förra veckan då jag låg och försökte sova kom jag att fundera över kyssar och sex. Jag har en rätt så hög integretet, sjävklart går det lite upp och ner men oftast har jag inget större behov av närhet och påtvingad närhet ger mig närmast panik. Som när Max tycker att jag är hans husdjur, fast det är han som är den håriga, och vill kramas och lukta på mina händer eller om jag är ute och dansar och någon dansar för nära, då infinner sig en total känsla av obehag. Den där svårigheten med att se folk i ögonen hör nog också dit, om någon kommer för nära vill jag bara titta bort eller blunda. Jag antar att det gör mig lite ensammare utan att jag märker det. Men i alla fall, kyssar och sex. Jag förutsätter att de flesta kysst fler än de haft sex med och att de finner det lättare att kyssa någon än att ha sex med denne. Jag är dock av en annan uppfattning. Om jag har sex med någon jag inte tycker om mer än som en vän, så undviker jag helst kyssar, men jag kan ändå tycka att sexet är bra. Jag kan dra mig för att ha sex med någon för att jag är relativt säker på att kyssar kommer att vara inkluderade. En kyss känns mer personlig än sex, mer känslosam. Och är det egentligen så konstigt? I ansiktet har man många känselorgan; synen, luktsinnet, känsel, hörseln sitter inte långt därifrån och smaken inuti, allt detta kopplat till hjärnan. I underlivet har man en massa känsel, men ingen syn, inget luktsinne, ibland kan man i och för sig tro att det styrs av en helt egen hjärna som man inte rår på. Men är det då konstigt att man kan tycka att det är mer obehagligt att kyssa någon än att ha sex med personen?

Jag antar att min syn på sex är något modifierad mot hur den en gång var, den har anpassats efter den värld jag går i, kanske en ganska mansdominerad värld. Jag har lyckats separera känslorna, som en prostituerad nästan. Jag har sett flera prostituerade i filmer som har två regler, kondom och inga kyssar.
Känslodelarna i underlivet kan man ju stimulera med hjälp av diverse metoder, om man vill kan man till och med blunda och låtasas som att det är Orlando Bloom, eller annan valfri snygging, som är där och pillar. Men när det gäller kyssar är det så mycket svårare, för det är så många fler sinnen man måste lura. Och jag kan njuta av sex utan att tycka om personen speciellt, just därför att det är skönt, som onani typ, jag har väl lärt mig att få ut det jag vill. Men jag kan inte njuta av en kyss som inte är bra och jag kan inte göra den bra om den andre är kass. Det är mycket sällan jag hånglar för njutningens skull på samma sätt som jag har sex. Det betyder dock inte att jag har sex med vem som helst bara för att andan faller på, det kan nog de flesta i min omgivning intyga. Men om omständigheterna är de rätta så kan vad som helst hända.

Jag tror jag är rädd för att man skall kunna läsa allt som står i min hjärna genom mina ögon. Men det borde ju egentligen inte vara något problem då jag ser mig själv som en ärlig individ som inte har något att dölja.


Höstisch.

Det känns ganska kul att ha en stor spegel igen. Inte studerat mig själv ingående på flera månader, malvaed ingående menar jag minst 5 gånger per dag och i olika utstyrslar, typ pyjamas, trosor, bh och trosor, myskläder, "vanliga" kläder, ytterkläder osv. Det roliga är att man vågar exprimentera lite nu eftersom man kan se resultatet och inte behöver gissa. Detta ledde till att jag idag vågade ta på mig mina svarta stretchjeans för första gången sen i våras, satt tight som ett skinn men såg ändå ok ut. :o)

Imorgon ska jag till Sthlm och träffa Mariah, det ska bli såå kul, inte träffats på två månader ju. Ska shoppa lite och umgås, stackarn blir ju gräsänka för flera månader nu.

Skippade träningen idag också, gick istället till Johannes Grillen och såg på medan Dave, Johan och Johan åt pizza. Sen gick vi till Johan och spelade tp och jag kom inte sist faktiskt. :o) Men missade två eller tre solklara pluttchanser bara för att min hjärna var så seg, jättelätta svar. Men jag imponerade med mina litteraturkunskaper.

Jag har börjat tycka om kaffe igen, haft en anti-kaffe-period men nu, med allt annat bra så kom även kaffesuget. :o)


Home sweet home.

Vi har fått tillökning jag och mitt rum. Alvin, Alina och Alva flyttade in igår efter visst problematik (jag säger bara ikea). Mitt rum börjat äntligen kännas riktigt najs, ombonat liksom, snyggt. Ny fattas bara en matta, andra gardiner och lite tavlor, men jag har börjar odla lite idéer om just konsten, känner mig kreativ.
Tog hem MIOs nya katalog och blev nästan alldeles till mig när jag såg att Alaska Kansas fått ett syskon i form av ett sängbord, tyvärr kostade
det inte mindre är 1950, asså nästan 2 laxar för ett minibord liksom, vari ligger logiken? Alaska kostade ju 3 och han är ju säkert 6 gånger större och mer användbar. Men jag vill ju ha.

Well här är de nya tre:


Energi.

Energi som i..
glad
..att orka tänka på de där sakerna som man alltid glömmer.
..att orka lite till fast man är alldeles skakis.
..att göra alla de där sakerna man borde gjort i flera månader.
..att orka tycka om alla lite mer.
..ett spontant léende.
..att orka vara envis.
..att lyckas hålla distans till sig själv och alla rädslor och tankar.
..att våga.
..att vara kreativ.
..orka tycka om sig själv och ta hand om sig.

Energi som i att orka göra mer än bara det man måste för att klara av vardagen.

Så känner jag just nu. :o)

Och näe jag kan bara inte låta bli att redigera alla bilder i ps.

Rock-on!

image200

Råkade
hamna en sväng på v-dala. Nästan helt nykter och plötsligt kunde jag se igen, världen var tillbaka och ja, den log fortfarande. Det var härligt. Alkoholen har släppt sitt grepp och jag har kommit tillbaka. Skönt. Var orolig att jag skulle vara borta för alltid. Rockade ross på rock-golvet med Chris och det var så najs att jag inte ens märkte att musiken var på tok för hög så att den skramlade. Kände mig som den enda jag i hela universum, som lilla my, tyvärr blev jag fett svettig också. Men det var ändå lagom att gå hem 2, ska ju upp tidigt imorn och åka till ikea.

Nostalgitripp.

Natti!

Galla.

Jag hade tänkt spy en massa galla. Bygga upp ett hat mot mig själv och trycka ner mig på botten, för att jag förtjänar det och för att jag länge har känt för lite förändring. Så jag började lite smått i mitt huvud, håna mig själv för den jag har varit på senaste tiden, för att jag har varit så självupptagen och bekräftelsetörstig. Jag trodde att jag var på väg in i en ny period, liknande den i våras. Men jag känner mig faktiskt redan bättre, starkare och snyggare. Mindre egocentrerad. Lite ny energi till mina ådror. Ny energi till att stå emot normer och utanförskap, genomskinlighet och osmaklighet.

Yes, jag börja hitta tillbaka till den delan av mig som jag tycker om, det betéendet jag klarar av att leva med.

God bless självhatet. Jag känner inte ens att jag behöver dränka mig i sprit för att ha roligt.

Skål för det!

Mouth wide shut.



And it goes on and on and on.

Äntligen!

Jag hade tänkt vara sprudlande positiv här men.. skit i det.

Men först: Jaaaa, äntligen klar med hemtenten som irriterat mina hjärnceller dygnet runt i 1½ vecka.

Men i övrigt kan allt gå och skjuta sig. Har just lunchrast från högskoleprovet, som går precis så dåligt som det brukade göra förut. Kunde inte sova igår och nu känner jag en begynnande huvudvärk komma smygandes. Jag gjorde en insikt igår åtminstone; det är en dålig idé att inte festa på fredagar och lördagar. Det är i varje fall en dålig idé att försöka sova innan 2-3-4. Speciellt för mig som har ena väggen mot trapphuset och hör alla fyllon komma inraglande som en gäng uppsluppna kylskåp.

Sitter och dricker en stor kopp kaffe och funderar på att ta ett av superpillren, som gör mig till ett barn med damp. Inte alltför bra för koncentrationen kanske, förutom om man faktist har damp.

Jag har börjat tvivla på min egen intelligens. Visst att brorsan fick 2.0 på hp, att Max fick 1.8, Jennie 1.5, Erik 1.9 och att jag känner mig lika smart som dem, men jag får vara glad om jag lyckas uppnå 1.3, och intelligens är ju lite av en illution. Man kan verka jävligt smart utan att vara det och viceversa. Så därför får jag begrunda alternativet att ge upp, falla till föga och anpassa mig. Eller ta livet av mig ren protest därför att jag inte kunde leva upp till mina egna förhoppningar om intelligens och klartänkthet. Dessutom känner jag mig tjock, osmaklig, töntig och snorig.

Livet är underbart, eller hur?

Oskrivet.

Jag har ett par inlägg på lager som jag hade tänkt skriva ner och publicera, men jag hittar inte riktigt motivationen.
Hade en sån där rödvinsbakfylledag idag, Som om jag hade stora hål i hjärnan som försvårar tankeverksamheten avsevärt. Har även okynnesätit våfflor, muffins och bullar, men imorn blir det träning. Ska gå upp senast 8. Har väl gått sådär med min dygnsomvändning, för trots att jag gick hem "redan" kockan 2 i natt så var jag inte i säng fören efter 4, sov till 11. Sen har jag faktiskt skrivit en del på min hemtenta tills jag blev alldeles yr, måste nog läsa på lite mer.

Middag med mamma på lördag och förhoppningsvis en tur till ikea på söndag. Äntligen äntligen ser jag lösningen på mina inredningsproblem, om nu ikea behagar att ha sakerna hemma vilket de inte hade förra gången. Var inne på
ikea.se idag och hittade ett as najs bäddset som jag måste ha, synd bara att jag verkligen inte behöver det eftersom jag redan har 5 st som fyller upp min garderob, men jag tror att just det bäddsetet skulle passa in väldigt bra här. Men mamma tipsade mig om att ge bort dem jag inte ville ha till min bror. :o)

Imorgon är det fredag, fast det har kännts som fredag sen i tisdags typ. Lite förvirrad kanske.

Bye.

Regressionssexa.

I kväll var det sexa på uplands, regressionssexa. Allt gick baklänges: började med keffet och avec:en, sen efterrätten, varmrätt och slutligen förrätt. Sen blev det såklart massa alkohol till men jag tänkte ta det lugnt för att jag hade en hemtenta som jag inte riktigt var klar med till imorn och för att det kanske vore bra att ta det lugnt ibland. Fick dock just veta att hag får tills på måndag på mig med tentan, för att det hade strulat med kompendiet. väldigt najs. Fast ändå nöjd att jag gick hem i tid.

Äh, natti.


Shopping.

Ja jag är fastnat hårt i photoshoppingen, hittat min nish tror jag, åtminstone för tillfället. Funderar på att skriva ut och rama in, som en hyllning till mig själv. Haha. Det bästa är ju att man kan ju byta när man vill. :o)

Detta var vad jag lyckades kreera idag:

     

Photoshop rules!!

Trainspotting.

svpsJag är lite smått uttråkad. Tror att jag kommer krevera om jag inte får träna snart, men förkylningen är inte mycket bättre. Hörde att det var fler på uplands som hade magsjuka så då var det i alla fall inget alkoholrelaterat jag hade råkat ut för.

Har funderat lite och bestämt mig för att försöka begränsa mitt alkoholintag ytterligare ändock, inte bara hälla i mig allt jag får tag på. För jag måste fan komma i lite bättre form, min kropp verkar ha blivit helt sne och det kan ju faktiskt ha med allt festande att göra, hört att man kan bli förstoppad och sånt, dessutom är det kanske inte så bra med minnesluckor när man redan har en hjärnskada. Så på onsdag när det är regressionssexa så ska jag bara dricka det som ingår i middagen och inget mer. Jag hoppas jag lyckas och att jag har kul ändå.

Photoshoppade en bild häromdagen, najs shopping om jag får säga det själv och det är ju liksom jag på kortet så då måste jag ju älska det. Lyssnar på soundtracket till Traingspotting, det är aningen häpnadsväckande. :)

God natt!

Centrum för miljö- och utvecklingsstudier.

Jäjä. Fanns det där jäkla kompendiet att få tag på då? Näpp. Det fanns kompendier från 04, 05 och 07 men 06 var puts väck. Kanske skulle jag få ett imorn. Blä.

Bondbönor är förresten riktigt gott i en krämig sås eller soppa. Dessutom har typ alla mina bevakade bloggar lagt ner. Har nu bara en bevakning som uppdateras dagligen, så jäkla trist. Vad ska jag då slösa tiden på liksom?

Plugg antar jag. Bye.

God morgon världen.

I morse väcktes jag av att någon skrapade i taket. Alltså inte mitt tak, men ett tak som ligger i närheten av mitt. Och eftersom betong är så otroligt ljudisolerande, när man börjar knacka och skrapa på den, så lät det som om någon stod i mitt rum. Låter så fortfarande. Men jag tror att jag lokaliserat ljudet till Håkans rum, som ligger snett över korridoren från mitt, men det sitter en lapp på hans dörr att de ska fixa hans tak 24:e eller 25:e, knasigt.

Strax ska jag gå upp till cemus och låna ett kompendie så att jag kan skriva klart min hemtenta, vore guld om man kunde bli klar så snabbt som möjligt, orka sitta ända till onsdag liksom.

Tjipp tjipp.

Karaktär.

Jag är uttråkad, på gränsen till nåt dåligt, känns det som. Chris har lämnat flaskor här igen, funderar på att dricka upp dem bara för att djävlas. Men näe, la dem i en påse och ställde i ett hörn.

Jag försöker förtvivlat att strukturera upp mitt liv igen. Eller så förtvivlad är jag kanske inte men jag var lite lost ett tag, men från och med fredagens rumsstädning börjar jag komma tillbaka till det som kan tyckas trivialt men som egentligen är a och o. Jag har märkt att ju mer jag anstränger mig för att äta sunt, hålla rent och snyggt och gå upp i tid, samt undviker att slösa bort alldeles för många timmar med att göra inget, desto lättare går det att hitta studiediciplin. Det svåra är dock att hitta någon medelväg för jag pallar inte att bara göra massa praktiska bra saker hela tiden. Jag måste få förlusta mig med mina vänner också, det har blivit på tok för lite med det på senaste tiden. Vore kul att göra något icke-alkoholrelaterat också. Det tycks nästan som att meningen med allt är att slutligen få supa sig själv under bordet. Förut hade jag en spärr, som nog var främst ekonomisk men säkert också hälsosam, men den är helt försvunnen, kan inte hitta den någonstans. Antagligen har det med det här att unna sig att göra. Efter en veckas slit så unnar man sig en fylla och då ska man ju inte begränsa sig eftersom det är det roligaste som händer under veckan. Jag tycker att det är lite sorgligt.

Jag har nu drygt två månader på mig att komma i form till de egyptiska stränderna. Därför blir det inget mer socker from nu och träning á 60 minuter 3 gånger i veckan plus ridning på söndagar. Jag har lyckats förr och jag ska göra det igen. Jag kom ju igång lite men bristen på diciplin satte krokben. Men nu ska jag dit igen. Synd att min bikini försvann bara.

Dried out.

Nu känns det äntligen lite bättre. Har lyckats pilla i mig lite mat och känner mig relativt pigg. Därför blir man ju självklart lite rastlös. Funderar på att gå och handla, men då kommer jag bara köpa godis, fast jag tänkte iofa börja ny diet på måndag så man skulle kanske passa på?

Min mamma ringde och berättade att hon med var sängliggande. Hon hade fått en störning på balansnerven (så jag fattat det i alla fall) vilken gör att så fort hon reser sig blir hon så yr att hon kräks. Hon hade dock inte gått upp den här gången, erfaren efter förra gången detta drabbade henne. Stackars mamma.
Hon berättade vidare att även Elfbergs kommer med till Egypten. Så nu blir det nästan som Myggopark all over, med den lilla skillnaden att tälten bytts mot lyxhotell. :o)

Horisontalläge.

Idag är jag sjuk, på riktigt. Förkylningen var inte nog utan en härlig magsjuka ville också bo i min kropp. Dessutom drabbas jag av blixtrande smärta i högra tinningen så fort jag försöker stå upp. Som tur var har jag kurslitteratur att läsa och flera avsnitt Desperate Housewives samt Pans labyrint att titta på, så det går ingen större nöd på mig, så länge jag får ligga ned. Ett litet minus är dock att nätverkssladden inte når ända bort till sängen, så jag måste ligga i soffan om jag ska surfa och även om Alice är trevlig så är hon ju bara en 2-sits.

Headache.

haNys och frust. Verkar vara en förkylning på g. Har huvudvärk i hela huvudet men i resten av kroppen känner jag inget och det gick ju hyffsat igår på träningen. Får hoppas det känns ok imorn.

Är äntligen klar med första frågan på min hemtenta. Det har verkligen tagit tid, men boken är lite svår, intressant men svår för det är sällan ren fakta. Sen är ju frågorna lite kluriga också, inte nog med att man skall jämföra jägar- och samlar kulturernas förhållningssätt till naturen med kolonialisternas, man ska även tänka på att göra korrekta källhänvisningar och så får man gärna använda begreppen: migration, endemisk art, social stratifiering, teknologisk innovation, epedemi, bioinvasion, vetenskap samt handel. Visst källhänvisning är väl inte så svårt, men all information kommer ju från samma bok och utan citat. Då känns det lite fånigt. Men jag ska inte ge upp.
Nästa torsdag ska jag fira att höstens första 10,5 poäng är avklarade. Jag ska fira med något trevligt, som typ... fest? För det håller man ju inte på med minst två dagar i veckan ändå.
Har dessutom sökt nu, var lite förvirrad och panikslagen (nästan) och tillslut landade mitt val på Engelska, sökte två olika kurser för säkerhets skull. Men eventuellt så hamnar jag på komvux istället.

Nu ska jag sova mig lite. Bye.

Hilton Long Beach.

image292
Weeeeeei!
Mamma ringde just och informerade om att resan är bokad nu, hon sa att jag kunde gå in på solresor och kolla och jag blev sååå inte
besviken. Hurugada heter staden och landet Egypten. Hotellet är femstjärnigt.
Vilken härlig julklapp! :o)



image293

love is just a lyric..

Jag kom på en till sak som är väldigt viktig i ett förhållande, på längre sikt. Livssyn eller framtidsplaner, hur man vill leva sitt liv liksom, vilka krav man har. Jag skulle aldrig palla att vara gift med Stefan och prata om skogsmaskiner och bilar hela tiden. Jag skulle heller inte vara nöjd med ett statiskt liv i glesbygden där man bara pratar om vädret eller klagar på förändringar. Jag vill stimuleras, lära mig nya saker och få nya upplevelser. Jag vill omges av människor som tänker i liknande banor och också bejakar det nya, vad nu det kan vara. Men lagom är bäst, det får inte blir för mycket åt något håll.
Jag antar att allt jag vill är att bli förstådd och bekräftad.

Jag har börjat fundera på att åka till England. Det vore roligt tror jag.

..in a children's rhyme.

F ö ö r h o l a d d n e.

Jag insåg att jag ju inte ens kan stava till förhållande. Hur gör man när man är ihop? Vad gör man? Vad säger man?
Well... Jag antar att det inte är så svårt egentligen. Bara man kommit över det där första? När man vet att man är ihop och vad det innebär. Jag måste nog ändå säga att mitt första förhållande var det bästa och även längsta. För då var vi båda så oerfarna att vi gjorde allt på känn.
Jag hade spanat på honom på folkandiscona och lovat mina vänner att bjuda upp honom - han sa nej. Men, skrev istället på
skunk - jag ringde upp (uhh det hade jag aldrig vågat nu). Han kom hem till mig och kollade på tv - två timmar senare höll vi varandra i handen.  Vi var för blyga för att prata men tyckte om att hångla - alltså hånglade vi. Det var jobbigt att se varandra ögonen (jag har alltid haft svårt för det) - hångla = stängda ögon. Jag ville ha sex, men vågade inget säga - visade med kroppsspråk. Jag blev arg men vågade inget säga - kastade saker omkring mig medan vi talade i telefon. Men då måste vi ju haft något att prata om - javisst, skogsmaskiner. Jag tyckte att han var dum och funderade på att göra slut - han skickade sms från lunarstorm(!) och skrev att han älskade mig. Jag åkte utomlands och köpte presenter och julklappar till honom, när jag kom hem kändes det lite konstigt. Han betedde sig dumt - jag sa att han fick ringa efter helgen och säga ifall vi skulle vara ihop mer. Jag ringde på måndagen - det tog slut.
Så enkelt och drygt 7 månader höll det! Tänk om det kunde va så enkelt nu. Men nu ska man kunna prata och umgås var och varannan dag, man ska umgås med varandras kompisar och hitta på saker tillsammans, man ska festa ihop eller ensam med sina polare. Man ska bekräfta, men inte för mycket. Man ska ha roligt, men det måste kunna vara tråkigt med. Man ska vara sugna på sex samtidigt och gilla samma saker. Man måste kunna prata om allt och man får inte glömma vissa områden, man ska vara öppen. Man måste ha tid för varandra. Man får inte känna sig utanför bara för att den ene vill vara med sina kompisar ibland. Ens partner skall också vara ens bästa vän, inte bara någon man är fysiskt intim med för att man är attraherad.
Och om allt detta nu skulle funka så ska man ju börja tänka på att flytta ihop och det ena med det tredje och femtioelfte.

Fan vilken koll jag har. Synd att jag inte är typen som har förhållanden eller strular utan bara har ett mystiskt högt fultal.

Joy Division.

Yeay. Jag har lagt mig till med en ny vana, nämligen att ta långa promenader helt själv mitt i natten. Harmoniskt är det. Tomt, mörkt och tyst, hade kunnat vara lite kallare men det kommer väl. I natt blev det dock inte riktigt som jag tänkt mig. Tänkte mig nämligen att jag hade ett oslagbart lokalsinne, som gjorde att jag utan problem kunde utforska hela stan utan att gå vilse. Men efter att ha gått förbi både ica och klinik sköld två gånger fick jag tänka om lite. Och då hittade jag faktiskt rätt väg (andra hållet).
Under tiden spelades nuvarande favvomusik i ipoden:

Maroon 5
Jose Gonzales
MissLi
Kent
och faktiskt
Joy Division,
på grund av en mini-ko
nstutställning vi besökte i Mariestad, som faktiskt grep mig.
Teardrops av Massive Attack fick också vara med.

Det slog mig att det vore skoj att testa på ett förhållande igen. Bara för att jag är uttråkad och har dålig självdiciplin och därav en massa slö tid då jag bara degar och har tråkigt och undviker att göra vad jag borde. Det vore skoj att ha någon att pussa och krama och sova med. Ha sex med och oroa sig över. Någon att ägna varje vaken minut till, någon att fördriva tiden med. Någon att lägga alla känslor, som bara ligger och skräpar, på. Men vem skulle det vara? Jag är så anti allt och alla, börjar oroa mig för att jag ska bli eremit. Lite mer självdiciplin vore verkligen bra, det skulle göra mig lyckligare.

Men nu blir det faktiskt sängen för jag tror ärligt talat inte att min kropp klarar av att vara vaken allt för många timmar i sträck längre, sorgligt nog har jag blivit gammal och utsliten. Och just ja, ska jobba lunchen imorn på Uplands också.

Love will tear us apart.

Fade away.

Jag borde verkligen ha pluggat mer idag, men jag har varit så sjukt rött, i och för sig så är ju inte dagen slut än.

Var på stan för att kolla in CVL, utan större framgång, och tog samtidigt en sväng förbi h&m och den nya vila-butiken som öppnat i st:pers gallerian. Hade ju tänkt köpa en vintekappa den här veckan, men det verkar inte särskillt troligt. Jag hatar verkligen att köpa ytter kläder, funderar på att gå i höstjacka hela vintern för att slippa eländet. Men jag hittade åtminstone en nice sko när jag var in på stadium så när nästa löning/bidrag kommer så blir det till att köpa promenadskor, tror mina fötter kommer att uppskatta det. Funderar även på att införskaffa den där inpackningen som mina frissa tipsade om som endast kostade 247 kronor per flaska. Men mitt hår har faktiskt blivit dåligt och jag vet inte varför, men jag kan ana, mina naglar har också blivit dåliga, precis som min mage som lever sitt eget liv. Jag vill inte ha det så, jag vill vara mer som jag var, men det kan dröja.

Känslan som varit så stark och påtaglig är plötsligt försvunnen, efter flera veckor. Jag hade inte riktigt väntat mig detta så kanske kommer den tillbaka, men det är långt till jul. Hoppas kan man ju alltid.

Keso.

Mary.

Min pappa ska gifta sig. Det kom lite som en chock för mig där vid middagsbordet, under den nya lampan, i det Mhnyrenoverade köket, i 2-miljonersvillan vid Vänerns strand. Men så är det. I sommar skall pappa och Anke gifta sig i en kyrka utanför Mariestad. På något sätt tycker jag inte alls om det. Min pappa gör inte sådant. Vore det inte mer rättvist om mamma fick gifta sig istället? Duger inte hon att gifta sig med?
Jag vet att jag nästan alltid tar mammas parti, men hon har nästan alltid också stått på min sida medan pappa sagt saker till mig som att han inte ville ge mig komplimanger ifall jag skulle bli för självgod, när jag var 13-14 och osäkerheten började greppa mig. Det var också han som köpte dyra bilar medan mamma köpte saker till mig och min bror.

Jag har på sistone tänkt att mina föräldrar är ett ypperligt exempel på att livet inte är rättvist. Men å andra sidan kanske pappa hade en värre uppväxt? Dessutom fick han en hjörntumör. Men mamma hade fan ingen lätt uppväxt hon heller!  Att mamma står närmare oss, barn, hade kunnat vara en tröst, om jag trodde att han brydde sig. Visst bryr han sig om oss och blir glad när vi hälsar på och sånt men någon djupare relation tror jag inte han är intresserad av.

Detta besök gick dock förvånansvärt smärtfritt. Men han lyckades såklart klämma in alldeles på slutet att han inte gillade klänningen jag hade på mig, att den inte förbättrade min figur. Och jag bara Dahhhh!!!!! Jag bryr mig inte om vad du tycker om min klädsel så shut it! Om jag hade trott att han skulle ta åt sig av det så hade jag kanske sagt det. Men jag vet att han inte gör det. Men han har ju trots allt blivit bättre, det där vara faktiskt det enda han sa om mitt utseende. Och diskussionen om barn verkade han ha en viss förståelse för, som om han duskuterat den förr och förstått och accepterat att många kvinnor idag inte vill ha barn, även om det är sorgligt och att det är för att "kvinnor idag mår sämre än någonsin".
Det bästa med besöket var väl resten av familjen, som jag kommer mycket bra överens med. Trodde faktiskt att jag skulle längta hem mer men det var riktigt skönt att umgås med Sara, prata av sig lite och lyssna. Har faktiskt börjat sakna lite att ha en tjejkompis sådär. Har ju nästan bara umgåtts med killar de senaste åren, åtminstone på den nivån. Och vad är då bättre än en syster! Synd att hon bor så långt bort bara.

Det här blev visst lite längre än vad jag hade tänkt.

Avslutningsvis så var det ju lite spännande att komma hem och hitta ett nytt blogg-inlägg som jag inte hade ett minne av att ha skrivit. Men jag kan förstå en del av frustrationen, vardagen skall jag dock ta tag i imorn och då är det hemtenta i Global Miljöhistoria som gäller.

På återseende.

Rubrik.

Blähh! Jag vet inte vad jag skall göra. Jag vill men det går inte, det går inte alls, men jag vill vill vill! Jag vet att det kommer gå över, eller åtminstone bli bättre, men jag vill ju nu!

Men saker som rör andra människor blir sällan som jag vill. Jag önskar att jag kunde spola fram tiden. För just nu är jag så trött på allt. Det finns inget speciellt kul efter kommande helg. Det finns inget, men jag vill ha något. Nånting!

Men det finns inget, bara vardag. Vardagsångest.

Tillbaka på måndag eller tisdag.

Purple rain.

Jag har märkt att jag gjort lite av en grej att lägga låtnamn som topic för mina inlägg. Detta inlägg handlar om hår och inte regn.

I tisdags klippte jag mig. Efter en timme och 490 spänn fattigare så märkte knappt ens jag någon skillnad, trots att hon tagit minst 3-4 cm. Men nöjd och glad var jag ändå för det blev ändå som jag tänkt mig.
För att vara lite dramatisk så bestämde jag mig för att byta hårfärg innan kulturmötet som jag hade igår med min nämnd. Hade dock liite brottom eftersom jag skulle träna också och hade bara 2 timmar på mig. Men med ett ömmande ben och en helt ny hårfärg trippade jag in ,knappt en halvtimme försenad, i min för kvällen, med kulturella ögon, valda polo och pennkjol i svart. Fick bara positiva reaktioner, till och med från Max(!).

 
Före                  Efter

Honestly..

Jag tyckte en gång att ärlighet var det viktigaste av allt. Jag tyckte så länge, större delen av mitt liv var jag smärtsamt ärlig, men bara för mig själv. Oftast sa jag väl det jag trodde att folk ville höra, var ärligheten i det låg vet jag inte, men jag ville ju inte såra någon. Jag var väldigt osäker på mig själv på den tiden.
I våras någon gång insåg jag att ärlighet är inget. Jag vet inte om det finns något som genomärliga människor. Ett tag tänkte jag att det kunde göra mitt liv enklare att inte vara så neurotiskt ärlig. Och jo, det har det nog. Men samtidigt kan jag inte låta bli att misstro människor som jag kanske skulle vilja lita på. Om man tar som exepel ett förhållande, vilket jag inte haft på drygt två år. Jag vill ju såklart hitta den här killen som jag älskar mer än livet självt, jag vill kunna ge mig själv til någon. Men jag vet inte om jag skulle kunna lita på någon så mycket att jag vågade tro att han skulle kunna älska mig lika mycket och vara mig lika trogen som jag till honom. Denna misstro kanske har kostat mig kärleken, samtidigt som jag vet att många blir ihop utan kärlek. Men för mig skulle det bara värka blasé och meningslöst, även om jag skulle tycka om personen mycket så skulle det inte vara kärlek.
Jag klarar mig lika bra med som utan någon i sådana fall..

Bäst.

Jag har under en tid ägnat mig åt att läsa bloggar skrivna av så kallade "trasiga" människor. Barn till missbrukare, personer som blivit utnyttjade som barn och liknande. Detta har fascinerat mig mycket, det finns liksom ett helt annat djup i dessa bloggar, de beskriver saker och personer jag inte trodde existerade. Idag upptäckte jag tyvärr att min favoritblogg hade försatts med lösenord, men jag klickade runt lite och upptäcke denna och blev alldeles fast. Förmodligen den bästa bloggen, någonsin. Som en diktsamling, fast bättre.

Blurr blurr..

Jag hänger på blurr temat lite. För jag har just tagit mig igenom ännu ett kapitel av Biology 7th edition by Campbell & Reece. Jag lyckades trots att mina tankar gjorde allt de kunde för att skutta iväg åt andra håll. Att jag har boken på talbok också var nog det som gjorde det hela meningsfullt. Paulina - Studier, 2-5, dvs att jag tagit in 2 hela poäng den här hösten, jämfört med 0 under hela grundskolan och gymnasiet.

Mina tankar vill gärna försvinna till fredagen som tycktes så näst intill perfekt för att sedan jämföra med lördagen som inte var riktigt lika, pga trötthet och större alkoholkonsumtion, men ändå hade ljuspunkter. Jag trodde att jag kunde släppa och gå vidare men det är för tidigt än.

Jag har insett att det faktiskt är mycket roligare att festa mer sällan än ofta, sällan som i två gånger i veckan. Jag skall heller inte underskatta Uplands, med alla gamla rävar och nya sparvar. Jag längtar också efter mina två vänner Johan och David, det var på tok för länge sen sist och jag känner ett visst behov av att umgås och prata. Det är därför jag sitter här vid min dator halva dagarna istället för att träffa folk. Suck.

Ajaj..

Helgens fester verkar ha varit lite för roliga. För idag känner jag suget efter mer! Och jag som just nått en skön bara-två-fester-i-veckan-nivå som jag gillar. Att det är kmk-sexa i kväll gör det ju inte bättre, inte för att jag får gå men det kommer säkert bli drag i svantes sen. Sen vet man ju aldrig ifall det kanske blir någon biljett över, Lotti fick just Annas biljett och det brukar, åtminstone på min tid som klubbverkare, alltid vara fler som lämnar återbud i sista stund. MEN jag ska träna klockan 6, mitt favorit friskis-pass och det har ju just blivit riktigt kul att träna plus att jag har börjat märka av att formkurvan går uppåt, trots att jag har varken våg eller spegel. Dessutom har jag en del plugg. MEN jag ska ju till Mariestad i helgen så då blir det ju knappast någon vild fest på lördag i alla fall.

Jobbade lunchen idag på Uplands. Jäkla massa snack om lördagen alltså, alla verkar ha varit kalas. Sådant tycker vi om. :o)

Minnen.

Ja tog en tripp tillbaka i bloggen, när jag insett att jag snart skrivit ut mitt liv på nätet i ett helt år!

Jag hittade godbitar som
denna.

Och den här.

Denna är ju icke heller att förglömma.

Den här borde tittas på snart. bra.

Kontentan av det hela gjorde att jag kände mig gammal och ville tillbaka. Allt är så vuxet ansvarstagande och tråkigt nu. Det var roligare då. För ett år sen när jag var bara 21. Ett plus är väl att jag är mer självsäker nu.

Men blä, jag vill inte bli gammal!
Om vi ponerar att jag kommer in på beteendevetarprogrammet i höst, då jag är 23(23 år!). Då betyder det att tre år senare så kommer jag vara färdigutbildad och sparkas ut i arbetslivet, med en utbildning, vilket betyder att det är på riktigt då, inget tillfälligt. Hjälp. När jag var på kryssning nyss så stod det en lista med lite regler när vi skulle checka in. När jag läste att åldersgränsen var 21 var min första tanke; "men då får ju inte jag åka med!". Det tog ett bra tag innan jag mindes att jag var 22 och inte 20. Detsamma gäller med andra människor då jag tänker mig deras ålder, om någon verkar vara 2-3 år äldre så tänker jag att de är 23, dvs. 1 år äldre. Det är kusligt. Men ändå tycker jag att jag har ett moget beteende för min ålder men på nåt vis tycker jag ändå att jag är 20.

Jag är rädd för att bli gammal men inte rädd för att dö.

Tänk på något annat.

Jag måste tänka på annat, det är någon sorts rädsla/ångest som ligger och pockar på min uppmärksamhet men jag vet att tittar jag dit som kommer den attackera och det kommer bli en blodig fight. Men egentligen är det bara en illusion (googlade illusion och fick upp detta). Jag vill tänka på annat så därför sitter jag nu och kollar tåg till och från Mariestad.

Ska hälsa på pappa och co. nästa helg. Sara tyckte jag skulle stanna ända till måndag, så det kanske jag gör. Kul att umgås med sin plastiga hälft. Haha, vad fult det lät. Min bror är min äldre hälft. Mamma blir min ena genetiska hälft och pappa den andra. När det kommer till Sune och Anke så blir det knepigare, de är kanske bara plast? Usch, jag tycker inte riktigt om det här med att min familj blivit helt enorm. Jag vill liksom inte vara släkt med alla dem, framför allt inte Sunes familj. I och för sig så behöver jag ju inte umgås med dem så mycket, men bara tanken. Men igen det är ju bara en tanke, det som är väsentligt är väl vad som händer i verkligheten.

Jag kan inte stava idag, det tog mig flera minuter och hjälp från både google och lexin för att lyckas lista ut hur väsentligt stavas. Snurrigt, men jag är inte bakis som igår trots att jag var vaken till 7. Helgen har varit... ja, bra men den ställer en del frågor som inte kan uttalas, jag kan det åtminstone inte. Lust som väcker olust.

Längtar till ridninen i kväll, fast Ninni, vår gamla lärare kommer och hoppar in för Karolina som ska till Skara och se på döda djur. Jag gillar inte riktigt Ninni. Min höft är galet sugen på att röra sig dock, den vill röra sig för det mesta och när den har fått göra det så är den fin som smör och varken snäpper eller gör ont. Det är rätt så bra för det gör det roligare att träna. :o)

Skriva.

Fick bara sån lust att skriva, men jag vet inte riktigt vad.

Idag i "skolan" kände jag mig, trots min trötta baksmälla, smart och påläst. Jag hade något intressant att säga om nästan allt och jag hade rader med intressanta exempel på lager. Det kändes riktigt kul. Har verkligen lärt mig en massa de senaste veckorna och jag ligger ju lite före i evolutionsbiologi eftersom jag läser en hel kurs på ämnet prallellt med den vanliga biologin. Jag trivs i gruppen också, det är inte vanliga studenter eftersom de flesta läser på sidan av och jobbar i vanliga fall. På något sätt blir man en annan person genom att hänga i studentvärlden. Man formulerar sig på ett annat sätt liksom. Det är kul, man tror man är viktig. Men jag vet verkligen inte vad jag ska kryssa i inför valet den 15:e. Har liksom jävliga problem med att bestämma om jag ska åka till pappa eller inte nästa helg, det är ju så långt fram. Hur ska jag då kunna veta vad jag vill göra i vår? Ångest. Dessutom är jag ju obehörig till alla kurser jag skulle kunna tänka mig att läsa och teknisktbasår känns så mastigt, vet inte om jag klarar det. Klarade det ju inte på gymnasiet så.

Det jag klarade på gymnasiet:
Svenska B         100p       MVG
Engelska B        100p       MVG
Trav                 100p       MVG
Ridning             100p      MVG
Praktisk hästkurs 100p    MVG
Småföretagande A  50p   MVG
Religionskunskap A  50p  MVG

Inte så jävla imponerande kanske. Tänk om det istället stått Fysik A+B, Kemi B, Matte C+D och Historia. Då hade jag varit mer fri och kunnat söka på mitt 1.2 från högskoleprovet. Det är förresten dags snart igen, 27:e går nästa prov av stapeln om jag inte minns fel. Jag var en poäng ifrån sist så om jag inte får minst 1.3 nu så blir jag sur, men det kanske är dags för en dålig gång? Brukar ju bara få "bra" varannan gång. Tänk vad fri man skulle vara om man fick 2.0, som brorsan. Jag undrar om jag skulle satsa på veterinär då? Det skulle jag alldeles säkert, något annat vore ju idioti. Av alla ämnen så är det nog biologi jag har lättast för, biologi och anatomi, men anatomi är ju inget enskillt ämne.

Näe nu är klockan mycket. Dags att röra på sig.

Tjipp!


Ekologi och evolution.

Jag försvann ett tag i textens värld. Snokade lite bland gamla vänner och insåg att min forne gode vän David Jönis Venngren gått och förlovat sig! Han också! Men jag tror att jag tror att det var helt rätt, de verkar så kära de två.

Hade föreläsning idag, 9-17. Trodde jag skulle frysa ihjäl, somna och dö. Inte supersmart att gå ut och festa igår kanske. Men jag ångrar inget, det var så roligt. Chris kom hit med bacardi och sen kom hans tjej Emma och sen gick vi till ÖG och mötte upp folk och så kom även min bror. Men roligast var nog efterfesten, hihi. Skrattade så att jag skakade emmelanåt.

Vår lärare råkade försäga sig om att exkursionen imorn inte är obligatorisk. Hehe. Så det blir väl till att slå runt ikväll med, om jag orkar. Har suttit och samlat krafterna nu en stund och ska väl gå ner till Uplands tänkte jag, ingen annan verkar ju vilja leka med mig. Kanske ska man ta en drink till innan, känner att mitt spritförråd sinar i en hastig takt. Om man ändå hade lite vodka. 04 på Smålands är det tydligen också.

Näe, lite onödigt inlägg kanske. Men skit i det. :o)

Tjing tjing!

Hmm..

135654-285Jag känner mig en smula ställd. Har på en vecka fått veta att två killar jag varit kompis/intresserad av, skaffat tjej. Utan att säga nåt liksom. Okej den ena pratar jag inte med längre och knappt den andra heller men jag kan ändå ine låta bli att känna mig lite blåst. I det ena fallet blir jag nästan lite förbannad för han verkar så jävla falsk och jag trodde att vi var skapliga vänner ändå. Med den andre så känns det mer som vad var det för fel på mig? Jag la ändå ner massa tid och möda på att bli en bra vän, men det verkade inte vara nåt värt. Jag kände det som att vi verkligen hade något speciellt och han försökte aldrig säga något emot det, snarare uppmuntra. Men jag hade på känn att det var för bra för att var sant. Men jag ville gärna tro att det han sa var lika sant för honom som för mig. 

I och för sig så spelar det ingen roll, förutom att folk kan ljuga för mig utan att jag anar något, för det där var ju i våras. Men ja, känns lite synd för nu kommer vi inte ens kunna vara vänner.

Men kanske kommer någon och hämtar en kvarglömd halsduk i kväll.

Intelligens - Nyanserat tänkande.

Tog en liten promenad, för min kropp sa att den ville ut och röra sig lite. Gick till ishallen och sen tvärsöver ett bostadsområde och nästan förbi fd. Pulvrets hus, vidare förbi Heidenstamstorg och in mot stan. Såg Innebandy på stan idag. Innebandy som i Pulvret, som i söt och snäll, som i han som kallade mig Fröken och kunde göra mig till en bättre människa. Innebandy som i Mattias som i en av sveriges bästa spelare. Som i något som var(för bra för att våga tro på) men som inte längre är men som påverkade mig ganska mycket i samband med allt annat om var då.

En tanke som slog mig var hur intelligens och nyanserat tänkande hör ihop, måste det höra ihop?

På söndag ska vi som sagt på exkursion, då vi behöver gummistövlar. Jag har inte haft egna gummistövlar på minst 10 år. Men nu har jag et
t par randiga, och är mycket nöjd :o)

Men nu ska jag försöka sova. Sweet dreams.

Puss

Iiiinnssstaaaabillttt.

Mmm.. Jag fokuserar extremt mycket på mig själv för tillfället. Men det är så mycket. Jag kan inte få något perspektiv, jag har ingen kontroll. I och för sig är det ett typiskt beteende. Det ena ger det andra, femte och tjugotredje. Men jag känner mig inte så stressad över plugget nu i alla fall. Kan om jag vill.

Fryser och svettas på samma gång, ganska obehagligt. Händer och fötter är helt iskalla. Men ändå är jag varken trött eller hungrig. Känner mig allert om än lite stissig.

Men nu får det vara slut om mig, mig och mig. Punkt.

Muntlig framställning.

Om en timme ungefär ska jag hålla låda om tamigelkottar i sverige. Det känns nästan som om jag ägt en igelkott själv redan. Jag önskar att jag hade en.

Jag har kommit ut mitt  "glapp" och vaknat upp som en nygammal människa med återvunna koncentrationsmöjligheter och en viss likgiltighet. Jag hoppas att tillståndet kommer att förstärkas.

På söndag knde tydligen inte vår tilltänkte lärare komma så vi skall åka med på nån exkursion. Mycket varma kläder och mat skulle tas med stod det. Spännande, typ.

Ja har tittat en gång till på Salad Fingers episode 8 nu och det är något med rösten och ibland hans rörelser som är annorlunda. Och att radion talar så att man hör, så brukar det inte vara. Radion skall låta konstigt och Salad Fingers återge vad den säger, jag blir så konfunderad. Jag hoppas verkligen inte att det dröjer ett år till till nästa avsnitt.

"I shan't, I can't and I won't!"

Fresh Salad.

Ett nytt avsnitt av Salad Fingers har kommit till världen. Ett helt nytt och annorluna avsnitt som ger min små rysningar istället för känslan av välbehag, som jag brukar få. Jag måste nog försöka se avsnittet några gånger till, så kanske jag vänjer mig. Men det är något som är annorlunda, man får liksom komma närmare och humörsvängningarna är inte lika tydliga.

Hmm..

Thin as a rake.

Åh vad jag önskar att jag såg ut som i våras istället för såhär medelålders smygfet. Bitterheten har kommit över mig som ett avrt skynke. Mitt ben gör ont och jag har alldeles för mycket plugg för att göra annat än sådant jag egentligen borde. Men jag orkar inte. Blä på världen.. Jag vill bara förstöra allt. Men när man är medelåldersfet så gör man inte sånt, sånt är bara för herionchicksen.
Jag provocerade fram ett helt mail på facebook genom att byta ut min sockersöta presentationsbild mot denna härliga:


"Sötare på den förra va?"
Sårande. =)

Men jag är så jäkla irriterad, på vad mer än mitt ben vet jag inte riktigt. Kanske på att allt alltid ska vara så jävla omöjligt. Jag funderar på att gå och simma men min bikinitop försvann ju i en våg på Thasos. Orka köpa ny.

Allt är så jävla svårt när man inte är känner sig motiverad.

Gone daddy gone.

Jag är förvirrad. Jag vet inte varför men jag vet varken ut eller in, som om någon skulle ha tagit bort en del av min hjärna, den delen som utlöser impulser för handlande. Dessutom känner jag en viss rädsla för misslyckande. Fick ju som sagt en del trevlig och egoboostande feedback förra veckan. Det gör att om jag misslyckas nu så kommer det att kännas mycket värre för då krossas återigen mitt hopp om att jag skulle vara en lämplig människa. Om jag redan ligger halvvägs nerför så gör ytterligare ett misslyckade ingen större skillnad. Men från toppen till botten är det en bit och när ansiktet träffar marken så gör det ont.

Dessutom har jag på ett smärtsant sätt insett att jag saknar anlag för att bli hårdrockare. Ingen större förlust kanske men min nacke gör förfärligt ont efter lördagens headbangande på norrlands. Har tagit två ibumetin men känner fortfarande av den.

Tror jag skall ta en tur till köket för inmundigande av äckligt euroshopper kaffe.
Näst nästa helg verkar det bli Mariestad för övrigt, oväntat nog.

"You don't mind mind the fall until your face hits the ground." 

Yeah right..