Playboy Pauie?

Idag förstod jag att jag måste ha kortkort på lördag. Var ju helt otroligt länge sen sist. Förr var det ju mer eller mindre standard, varje helg var det kortkort. Så jag grävde fram mina gamla tygstycken och testade. Först blev jag alldeles mållös, såg ut som en naughty schoolgirl tagen direkt från något halvdirty herrmagasin, i den rödrutiga med veck och en vit, figursydd skjorta till. De andra småkjolarna fick mig att undra hur jag egentligen vågade gå omkring i dylika plagg förut? Fast det var ju lite av ett knep. Förr var jag ju alltid ute för att ragga, eller bli uppraggad rättare sagt. En misslyckad kväll var då man kammat noll, då var det inge kul, men man fick bita ihop för oftast var det ändå så att man var för kräsen för att ta det som bjöds. Nu kunde jag ärligt talat inte bry mig mindre. Huvudsaken är ju att man har roligt, inget annat spelar någon roll. Men jag måste nog ändå ha kortkort, det ligger i linje med humöret jag är på, livet jag vill leva just nu. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; man har roligare om man är lite slampig. Om man sen får en dösnygg, krulltott i en säck med sig hem så kan man ju inte vara annat än nöjd.

Gamla goding-outfits:

               

Tror dock inte att jag fick ragg en enda gång i dessa plagg.


Mellanstadiehybris i balklänning.

Igår var det fest. Högtidsmiddag på Smålands med fanbärar och marskalks konventen. Fick god trerättersmiddag, snaps, vin, öl, punch osv.. Sen gick vi till göteborgs och shakade loss. Jag och Marc diskuterade både det ena andra och tredje, han tänkte erbjuda min pappa tre kameler, en höna och en säck majsmjöl, för att få ta mig som sin second wife. Jag tyckte att det var lite snålt och när jag nämnde att det kanske fanns andra intressenter så blev han lite sur, han var tydligen inte så rik. Men ska man ha två fruar så får man ju vara beredd att satsa lite.
Jag tränade på att fylle-sms:a och blev fetdissad, måste nog öva mer. Haha. Har en känsla av att fylle-sms-skillz är oumbärligt.
Sen gick vi till Marc och Vivecka på triangeln på efterfest och där började jag snacka men några killar som visade sig komma från dalarna och en av dem hade till och med gått i samma skola som mig i mellanstadiet! Han var riktigt trevlig, läste till psykolog och försökte analysera mina problem. Vi pratade även om råbiff, könssjukdomar kondomer och glidmedel, eftersom han var representant för kondomera mera och dessutom hade gått på höstens Råbiff-middag. Har en känsla av att jag var rättså frispråkig. Men det var galet kul, kom hem 4.30.

Fan vad livet känns bra nu, hela världen bara ler mot mig. Lycka.

And then there was snow.

Nån jävel hade snott påsen från cykelsadeln när jag skulle till skolan och det hyxflux hade dimpit ner tonvis med snö. Hade superbråttom också eftersom jag inte kom upp förän en kvart innan jag började. Men jag klagar inte, det värsta var bara att jag inte hann äta någon frukost och jag var halvskakis redan innan jag la mig igår, så jag fick typ Parkinson på fysiklaben. Som tur var var det en väldigt enkel lab och vi fick gå hem när vi var klara.

Nu är det matte och sen fest! :o)

Men jag trodde liksom att våren var på gång men nu bara ramlar det ner massa snö. Jag skulle blivit glad om det hade varit 5 januari, men nu känns det så sent så nu kan det lika gärna vara.

Eple.

Man slutar aldrig att förundras eller hur? Helt oväntade saker kan hända en när som helst, saker som aldrig tidigare har hänt. Oftast är ju det mesta som händer upprepningar på sådant som hänt förut med vissa modifieringar. Men plötsligt händer det. Något som man aldrig trodde skulle hända.

Spännande och lite skrämmande.

Nightmare before Christmas.

Jag hade rätt, det var aningen knepigt att sova, far too much going on in my mind. Jag drömde dessutom en mardröm! Jag kan inte minnas senast jag hade en sådan, som verkligen skrämde mig på riktigt. Den var dessutom av den här jobbiga typen som inte går över trots att man vaknar och tänker skarpt på att det bara är en dröm. Nej den kom tillbaka så snart jag slöt ögonen och tillsist var den där trots att jag tittade. Jag hatar sådana drömmar, varesig de är mardrömmar eller ej. Det slutade med att jag fick tända lampen och läsa ett kapitel ur den skralt skrivna bok som ligger på nattygsbordet/tvättkorgen för tillfället. Sen försvann äntligen den förbannade varelsen som försökte äta upp folk á la japansk skräckis, från mitt huvud. Kanske är han fortfarande kvar på sjukhuset där vi firade jul.

Kondens.

Det är underligt hur man kan skifta så väldigt i känslan. Känslan av allt. Känslan av hunger, musik, trötthet, gladhet. Just nu pågår en massa känslor i mig, som inte alls var där för ett tag sen. Jag är hungrig på ett annat sätt än igår och jag är lite rädd för att det kommer bli svårt att sova, för första gången sen jul och musiken låter bättre. En sak är jag dock helt säker på och det är att jag vill ha, helst här och nu, vill jag ha. Jag känner att det skulle vara så skönt om jag kunde kanske bara få lukta lite, känna och lyssna, ta in. Jag kan verkligen frammana känslan på ett helt annat sätt än förut. Samtidigt är jag förståss stundtals lite rädd för tänk om inte, nånsin? Jag kunde absolut bevara det som ett fint minne, om det inte vore för att jag skulle bli påmind så ofta. Det skulle kunna bli olidligt, fast kanske inte.

Natti.

Talk idiot talk!

Jag kan prata igen! Idag när jag träffade Erika på vårat vanliga intensivpass på f&s så var det fan jag som pratade mest och inte fick jag dåligt samvete för det heller. Det gick dessutom ovanligt bra på gympan, orkade liksom med utan att känna syret sina i musklerna. Cirka 4 kg har jag tappat sen jul och det känns ju också rättså najs. Jag börjar hitta tillbaka till ett fungernade liv. Utan sömnstörningar, ätstörningar, motivationsstörningar och magproblem. Okej, nu låter det ungefär som om jag varit någon sorts offer inlagd på psyket, men egentligen så har jag bara varit lite skev. Men det mest börjar räta ut sig nu, jag börjar hitta en viss rutin i vardagen som jag nog behöver. Dessutom har jag samtidigt en massa roligt, veckorna går snabbt som tusan. Det känns som om jag rider varje dag trots att det är en hel vecka mellan gångerna.

Livet är en balansgång.

Absinthe.

Jag har mött djävulen bland berusningsdrycker.

Gårdagen var en ganska normal kväll. Tog några glas vin ihop med Annie och Christian och pratade om varför jag och Annie nästan inte hade några tjejkompisar men en massa killkompisar. Kände mig ganska rund då jag hade ca ett glas kvar i flaskan, men då kom Annies tre vänner och de hade absinthe med sig. Bara en liten, liten flaska, en sådanspritflaska man kan köpa till maten ombord på flygplan, som vi delade på tre. Sen gick vi till lounge, ganska mysigt men orgiekänslan var nästan lite väl hög, med långa soffor, massor av kuddar, mysbelysning och rökelse. Tog kanske en kvart innan jag blev yr som ett marsvin i en centrifug, så jag gick hem, spydde som en get och somnade. Jag kanske ska tillägga att det var riktigt absinthe, inte sådan låtsas som man kan köpa i Sverige.

Drömde dessutom om marsvin innan jag vaknade. Marsvin och kaniner och djur i massor på något konstigt ställe efter en väg. Underligt.

Men nu är jag nästan tvungen att gå ut i solen, solglasögonväder.

Kokt ägg.

Man skulle kunna likna mig med ett ägg. Jag har liksom ett skal jag kan hålla mig inom och då är allt bra, men så fort jag kommer utanför skalet så blir allt osäkert  och stöter man till på fel ställe så krakelerar hela min insida och ångesten väller in och strimlar mig likt en äggskivare.

Lite klyschigt kanske men vem har sagt att det är dåligt?


Vad är väl en bal på slottet?

Fruktansvärt långtråkig, dötrist och alldeles alldeles underbar! Jo men visst. Jag upptäckte dock hur dålig jag blivit igen, dålig på att vara social, prata, vara trevlig whatever. Helt tom i huvudet och livrädd för att göra fel, eller det är väl rädslan som tömmer huvudet antar jag. Jag är så fucking rädd för allt. Paralyserad. Ganska hög ångestfaktor i dag. Har kommit hela vägen tillbaka till hata-mig-själv-stadiet. Och jag tror att mitt liv aldrig kommer bli fullständigt och så vill jag bara lägga mig i ett svart, kallt hål och försvinna. Det gör mig gråtfärdig. För det känns som jag aldrig kommer komma över de där sakerna som jag är rädd för utan bara fortsätta att undvika dem, omedvetet, och hitta andra, sämre, lösningar och allt blir bara bajs tillslut.

Men jag kan ju inte varit helt kass för jag fick en ny facebook-vän och även ett löfte om en dans på nästa promotion av en annan. Dessutom blev jag följd till dörren av en tredje. Gentlemän, verkade det krylla av där, vilka också skrämmer mig en smula. Suck.

Marskalks konventet.

KMOh yeah! Jag är sååå mycket kårmarskalk nu. Så på onsdag blir det fest, trots allt. Fy fan vilket gäng alltså. Och slottet, grymt. Börjar lära känna massa apotekare, haha. Intressant. Fan vilka långa meningar jag skriver.

Vad kan man skriva mer? Att jag är precis som förr, försöker känna saker jag inte känner bara för att. Jag mådde illa ett tag i kväll, var osäker på om det var fysiskt eller psykiskt. Det var fysiskt. 1 poäng till Paulina på egen hand mot världen. Men jag kan inte gärna ge mig där, jag måste ju få ett svar.

Jag måste fan lära mig prata, har helt kommit av mig. Allt gåt åt hellvete om man inte kan prata, så är det. Se och lär.

Okej en gnutta bitterhet där, men det är befogat.
God natt.

I natt..

.. jag drömde något om Krulltott, jag minns inte vad. Jag drömde också om hur jag gjorde en ostmacka med gurka och jag hade en riktig osthyvel, inte Max värdelösa i plast. Jag tror att den var vit.

Shit, jag var på stocken nyss och dansade och det gick så jäkla bra, inte varit så bra på evigheter. Jag kunde liksom känna musiken, igen.

05.30 ska jag upp imorn. Sen har jag rast mellan 7 och 10.30 men sen är det fan fullt upp till 01.45.

God Natt!

Jag tänkte skriva om kuddar.

Nej EN kudde! En kudde får mig att tänka på Susann och de två veckor som hon bodde på min hatthylla. Kudden, den med gröna ränder, och Susann luktar lika gott. Det är bra.

Och så ville jag säga att min fantasi är tillbaka, det bästa som hänt på länge. :o)

Dan före dan före..

..dan då jag skall äta middag på slottet. =)
Det känns förfärligt glassigt, kanske långtråkigt med alla tal, men det blir nog bra ändå. Slottet liksom.
Imorn är det genomgång av brandsäkerheten och sånt som händer på dagen på fredag. Sen sherry med tilltugg i universitetshuset. Sen kanske stocken hörde jag. Men det är kanske inte bästa idén med tanke på att grötfrukosten börjar 7 dagen efter. Fast jag lämnar allt öppet. Jag har pluggat så otroligt duktigt den här veckan så jag måste koncentrera mig på att leva lite. :o)

För andra.

De senaste dagarna har jag fått information om två personer som läser min blogg, två personer jag känner. Man blir lite ställd då, för jag förväntar mig inte att någon ska vara intresserad av min blogg, min egocentriska, händelselösa blogg. Det är egentligen dumt att tänka så eftersom vem som helst kan gå in och läsa, om inte annat så bara för att snoka. Det kanske händer en del spännande saker i mitt liv ändå. Men det är svårt att sluta tänka så nu, det känns liksom som att jag skriver mest för mig själv och ingen annan. Skulle förstås kunna lösenordsskydda, men det känns som ett stort steg, dessutom skulle jag ju förlora de få läsare jag har och det är ju ändå lite kul ibland.

Så jag antar att det bara är att tänka efter lite mer före.

Liv.

Nu har jag funderat. I två dagar har jag grubblat på mig själv. Försökt fundera ut vad som varit fel, varför jag inte känt något när jag borde. Som jag skrev tidigare så kom jag fram till att jag var död. Och då mengar jag inte död som en frusen, kroppsformad klump i botten av en kista i ett hål i marken, jag ska dessutom kremeras. Jag menar själsligt. I våras dog delar av mig därför att jag tappade tron på människor och att det skulle finnas något i livet värt att leva för. Musiken dog, jag kunde fortfarande höra den såklart, men inte känna. Jag kunde känna andra saker dock, fast bara flygtigt för jag hade gett upp om beständiga, pålitliga, seriösa saker, allt var ett spel och ingen gick att lita på. Jag gav fan i det mesta.

Jag återhämtade mig dock lagom till hösten då det var plugg som gällde. Jag kände mig absolut tvungen att klara den här terminen för att bevisa att det faktiskt fanns någon mening med att jag pluggade och inte var en hopplös idiot. Lagom till december var pressen så stark att min sömn blev knas, samtidigt som jag skulle sriva klart tentor och helst hinna umgås och träna, gå ner i vikt, fast inget kändes som det gick. Jag tror jag dog för andra gången då. Det enda som existerade var att klara av att ha ett fungerande liv och klara plugget. Fester kändes inte särskillt lockande, det motsatta könet blev helt oitressant och till och med sexlusten dog ut. Utan att jag egentligen tänkte på det. Jag kunde inte koncentrera mig när jag skulle läsa och jag hade ingen motivation att göra något annat heller, ingenting var roligt. Som tur var åkte vi på semester. Och nu har jag insett att jag måste hitta på ett bättre sätt, ett sätt att växla mellan plugg och fest, allvar och skoj, celibat och sex, känslor och apati. Det blir inte lätt men vafan, vill man så går det. Jag är ju ingen robot.

Förlåt.

Död.

Jag grubblade en hel del igår, var ju tvungen att få någon rätsida på den hela, på mig. Den bästa lösningen jag kom på var att jag kanske dog. I våras och sen igen i december. Men nu får det vara slut på död. Livet pockar på uppmärksamheten.


Läste lite ur bloggen från i våras. Vilket uppochnerliv det var då. Det blev för mycket. Men det var intressant att få vara med och lära sig lite om hur man funkar. Hur mycket man tål. Jag kan nästan känna känslan igen, hur det kändes då. Lev nu och lev för fullt, tänk inte framåt. Du kanske mår dåligt men det är bara att skratta åt. Det är nog skönt att vara död. Nästan så att jag är sugen på att göra det igen, så intensivt. Men så ohälsosamt, både fysiskt och psykiskt.

I natt kom det snö, den bara smög sig på helt ljudlöst.


Karusell.

Det känns som om någon kommit åt ON-knappen på karusellen i mig. Jag känner mig helt förvirrad och kanske med en släng av multipel personlighetsstörning och lite schizofreni när vi ändå håller på. Men för några minuter tänkte jag att jag är nära på lycklig. Sen kom jag på att då kan det ju bara bli sämre och så blev jag vettskrämd och tänkte att nu går allt åt hellvete.

Jag är definitivt inte kvar i den lugna, balanserade, klartänkade vacuumboxen jag var i för en vecka sen. Jag är någon helt annan stans. Frågan är var? Men jag ska försöka hålla mig lugn och inte göra något jag inte borde, tills jag vet.

A moment of..

Jag måste åter tillägna ett inlägg åt min favorit Popeye.
Vi hade dressyr idag på lektionen och han var på mycket bättre humör än innan jul, fast ändå lite seg. Vi körde sits, halvhalter, framdelsvändningar och ett galopparbete på slutet. Och det var där det hände! I galoppen. Han bytte växel, från seg ridskolehäst till fin dressyrhäst. Jäklar vilket steg! Han bara flög fram! Gick knappt att stoppa. Dessutom fick vi öva lite ökad trav på diagonalen i ridhuset. Mmmmmmmm! Det var så härligt, så fint att känna att han kan, med mig i sadeln.

I love Popeye.


Vimmla.

Min vimmelfotograf var på hugget även i går. Jag fick även svara på valfri fråga, i efterhand. Det skall tydligen vara med i UNT tror jag.

vimmel
Min näsa ser fan lite knasig ut tycker jag.

Paulina Lenngren Hysing, 22.

Fråga: Vad vill du säga till Uppsalaborna?

Svar: Att alla som inte dansar är våldtäktsmän


Rock'n roll lifestyle.

Lördag.
Var ska man börja?
Det var en lugnare kväll än väntat men mycket känslor på ett ställe. Det var break-ups hit och gengångare dit och krulltottar som yrde omkring

På förfesten träffade jag en tjej som också var ett Keane-fan, hon hade dessutom gått hästlinje på gymnasiet, som jag. Jag fick känslan av att ha träffat henne förut.

Jag var snygg som fan i min lilla svarta med svarta klackar till. Den första jag fick syn på på V-Dala var Krulltott men han försvann lika snabbt igen, såg honom flera gånger stå och prata med olika tjejer. En populär prick. När vi gick hemmåt, efter att nästan ha tappat bort varandra, sa han något fint. Jag sa inget. Vad folk säger på fyllan går som genom ett filter, jag hör det men betydelsen försvinner. Jag tror det var Anders J som fick mig att införa den funktionen efter det där telefonsamtalet då han i ren desperation försökte övertala mig att gifta mig med honom eller åtminstone ge honom en chans till, trots att det var en annan tjej han ville ha då.

Flygaren, han som gled iväg för att sedan dyka upp månader senare, med Pössar från Laos och solbränna från Kambodja, och tro att allt var som vanligt, så att jag var tvungen att säga upp vår kontakt, var där. Han stod och såg på mig en lång stund och jag såg tillbaka. Han var på topp, lite snyggare, på grund av solbrännan gissar jag, lite längre, eftersom självförtroenden var starkt och han hade som vanligt en liten vän efter sig. Jag kände inget. Kom att tänka på en rad ur en Keane-låt: I don't know you and I don't want to.

Söndag.
Tog en promenad i solen tillsammans med Silverchair och mina näst minsta solbrillor. Vårsol i januari. Jag har fått en favoritväg där man kan gå rakt fram på söndagseftermiddagarna med solen i ansiktet .

Jag undrar vem det är som har övertaget. Jag eller Krulltott? Kanske är det jag eftersom jag inte vet. Kanske ligger vi på samma nivå, kanske har vi helt olika tankar om allt. Jag vet bara inte om vi är på väg någonstans, var vi hamnar sen. Jag antar det visar sig. Jag anar att han kan vara något riktigt bra.


Crazy Nighty?

Fredag.
Det var relativt lugnt. Jag och Chris förfestade lite som vanligt, sen gick vi till Värmlands och dansade lite. Sen gick jag hem och Chris till Uplands. Därefter blev det desto vildare. Mitt rum såg ut som ett slagfält och Chris hade tydligen supit både det ena andra och trettiofjortonde och var bakis som en åsna idag. Jag klarade mig dock undan med ett knullrufsigt hår.


Jag har en en vän-isch, som är vimmelfotograf.
He sent me this today.(smygreklam för öl)

Lördag.
Jobbade på Uplands fik 9-17, kom dock 10 min sent. Det var riktigt trevligt men nu är jag lite trött. Och det är ändå i kväll det gäller, det är i kväll vi ska festa skiten ur oss för att sedan somna tätt intill. Ja så är det faktiskt. Så därför tänkte jag äta lite frukt och duscha nu.

Uppdatering.

Fredag.
Ja nu har jag peppat upp mig som fan. Jag har tvingat på mig rollen som partyprinsessa, som ett par skinntighta srebtvättade jeans. För det är ju det det handlar om. Att inta en roll. Har jobbat ganska länge på rollen som lite mognare, vuxnare och världsvan. Men den verkar inte passa just nu så den får ligga på hyllan, tills på måndag i alla fall. Hängiven inlevelse och passion, är bra egenskaper för den här rollen. Precis om humor, humor är det viktigaste av allt annars är det ingen mening. Alkoholhalten behöver också höjas lite, men det verkar inte bli några problem, jag är lättpåverkad som ett litet barn, typ. Typ är ute isch, är mycket häftigare. ;o)

Jag åt ärtsoppa nyss, för första gången sedan dagis. Har inte velat ge den en ny chans sedan jag under ett anfall av magsjuka, en kort tid efter inmundigandet av denna soppa kräktes och nös på samma gång och därav fick ärtsoppa ut genom näsan. Inte så trevligt. MEN, kvällens soppa var faktiskt kick-ass, asgod och full av fläsk. 1 poäng till Ida och Johanna, nya ärtisar på Uplands.

Jag drack bacardi razz med russian till och även det var en lysande kombination.

Skål och välkommna.

Crazy Daizy!

Fredag.
Det har pågått en del hyckleri den senaste veckan. Hyckleri inför öppna dörrar. Nu är det helt och därmed veckans höjdpunkt och det är nu allt stlälls på sin spets. Har jag lyckats hyckla från några känslor? Nej. Men kanske om jag får en sån där helgalen kväll som ställer allt på ända? Jag försöker truga mig. Kanske om jag har tråkigt ett tag så blir jag mer taggad igen? Det har faktiskt varit ganska fullt upp den här veckan så känslorna har liksom spätts ut. Kanske.

Well.. annars tänker jag köra på ändå. Jag vill.


Jag skulle vilja ha en kväll som liknar den som den här mannen tycks ha haft.
(Bild tagen alldeles utanför festivalområdet, Arvika 2001)


Lipstick!

Lekte lite med läppstift och glans och kamera igår när jag ändå hade den svarta på och drömde om helgen. Det var riktigt tufft och effektfullt, sensuellt. Redigerade en bild i ps också såklart:


Som gymnasiet fast roligt.

Torsdag.
Hade fysiklektion mellan 10.30 och 12, det första "riktiga" lektionen. Har varit lite orolig för att det skall vara lika omöjligt som jag tyckte att det var i gymnasiet. Men vi fick några öningsuppgifter, i och för sig bara på prefix och "gällande siffror" men det var lätt och jag var inte sist klar, kändes som en liten tröst åtminstone. Vi får se hur det känns sen när boken kommer.

lsDagarna blir så länga när man går upp så tidigt. Igår hann jag till och med med att träna mellan registreringen på fysiken och på matten, sen hann jag med en promenad innan jag la mig också. Fett najs.

Imorgon är det tänkt att jag ska hinna med att träna också. Igår tog jag en vända upp på vågen för första gången efter jul och döm om min förvåning när den stannade på ~70! Hela hösten har jag slitit för att komma under 70 men inte varit under 72 (med skor, väger mig alltid på vågen i gymmet och orkar aldrig ta av skorna) nu känna det inte som jag ansträngt mig alls; haft jullov, semester och så var jag sjuk en vecka. Man borde kanske ha egyptiska förkylningar oftare, för jag tror den tog hårt på musklerna på mina lår, men dem tycker jag inte alls om så det var ju bara bra. Nu blir det Lilla svarta på lördag. :o)


Crawling.

Tisdag.
Sakta men säkert kommer de krypande, känslorna. Tror jag i varje fall, eller så är det ren inbillning. Pirr i magen är det i alla fall inte, bara lite halsbränna och gaser. Jag kan inte minnas sist jag hade pirr i magen, eller jag minns en gång i trean på gymnasiet, det var just jullov och jag hade åkt hem till pappa. Tre år sen var det. Men fuck magpirr. Kärlek är ändå helt random, blir jag kär i någon blir det alltid fel så det är bättre att inte bli det och nöja sig med vanlig layed back attraktion, sådan man kan utveckla om man vill, eller strunta i det. Men lite spänning vill man ju ha åtminståne, det får inte vara för lätt.


Dagen i övrigt har varit händelserik. Vaknade redan vid 7.30, för att aklimatisera mig inför plugget imorn. Sedan skrev jag klart hemtentan i genetik, jag hoppas verkligen att jag har rätt på alla frågor jag svarade på för annars blir det omtenta och det vore bajs, inte minst för att jag ska sälja boken men kanske mest för att jag tycker det är helt hopplöst med genetik, så jäkla mycket man ska hålla reda på, mitt förstånd är för litet.

Jag tog en promenad upp till mamma och hämtade bilen, passade på att ställa mig på vågen och den visade förvånansvärt lite, åkte ner till Carro som var mitt uppe i flyttandet och plockade upp hennes tv, som jag fått. Sen blev det Willys, CVL och träff med mamma för att kolla efter en svart, lång klänning. Är ju numer kårmarskalk och då lär man ha en svart blåsa, vita handskar, studentmössa, svarta skor som täcker häl och tå och så är det säkert bra med ett fint smajl också. Vi kollade förs på secondhand, men där fanns inget så vi gick till
Mäster Arnes, lätt snyggaste festekiperingen i stan, där var det rea och den unge killen vid disken slängde genast fram en tvådelad svart klänning med pärlbroderier på livet. Den passade perfekt, i stort sett, och var nedsatt med 50% så vi tog den direkt. Hade inte trott att det skulle gå så fort riktigt. Kände mig dock aningen tjock, men alla sa att jag var snygg så jag tänkte att det fick duga. Nu måste jag bara ha ett par skor, sen är allt klart inför middagen på slottet 25:e.
Sen var vi på ikea och nu sitter jag här.

Imorgon väntar komvux, det ska bli spännande.


Sushi coincidence.

Lördag.
Vid 22-tiden inkom ett sms till min mobil. Jag såg det inte förän 2 timmar senare men det var efterlängtat på sätt och vis. Innan kvällen var slut hade det dimpit in ytterligare 12 sms och även en person på mitt rum.

Det som dock väckte störst undran hos mig var avsaknaden av känslor. Jag hade väntat på detta i 3 månader, visserligen försvann väl den mesta spänningen för ett tag sen men ändå, jag hade väntat mig lite mer drama.

Söndag.
Dave, Höglund och jag gick till Lilla Asien och köpte thaimat och sushi. Och rätt som det var så dök han upp, med sin nya kombo. Beställde hämtmat och satt och hängde i ett hörn, aningen undvikande med tanke på att alla var mer eller mindre vänner eller bekanta. Men äntligen kände jag något, kanske som den där klassiska elektriciteten det brukar skrivas om i romaner, fast inte så starkt.

Jag undrar om det är jag som är seg eller om jag bara har blivit avtrubbad? Inte ens när han rörde vid mig kände jag något. Jag kände mig som en torrlagd flod, utan inlevelseförmåga. Han var ändå väldigt inspirerande senast och jag har många gånger funderat över om han kanske är världens roligaste person. Det var länge sedan jag var sådan här, man brukar ju alltid känna något även om det inte är kärlek eller hat eller rädsla. Det är stor skillnad på att inte känna något alls och på att kanske åtminstone känna lite nyfikenhet eller avsmak. Som tur var är jag bra på att fejka när det behövs. Vi får se vad som händer nästa helg.

1 gång är ingen gång, 2 är lika med 0. Med 3 och 4 då?
Vart är vi på väg?

24 dagar.

När min mamma träffade min pappa när hon var 19 så fastade hon i 24 dagar och gick ner 9-10 kg. Jag skulle också kunna gå ner så mycket utan att det gjorde så mycket. Kilona har liksom smugit sig på och de vägrara att smyga av igen. Mamma är inte riktigt lika diciplinerad nu så hon ska börja med nutrilätt. Hon har alltid varit helt emot sådant men sedan fick hon höra om ny forskning som visade att det faktiskt funkade. Jag funderar också på att testa, inte för att jag är direkt tjock nu, men jag ligger på gränsen och det är inte längre lia lätt som förut att gå ner i vikt. Det bästa vore väl att bli kär, men mina känslor har som sagt tagit semestr och är no where to be found.

Nu ska jag gå ut i solen. Kanske är det så ljust att man kan ha solglasögon.

Empty.

Söndag.
Jag är helt tom. Som en robot. Känner ingenting. Varför är det såhär? Hur blev det så? Kommer det alltid att vara så? Varför känner jag ingenting när jag tycker att jag borde? Var är mina känslor? Jag kan inte kontrollera mina känslor, för jag har inga. Jag hoppas det här går över snart. Jag vill att det ska vara som i höstas, lagom.

Passion.

Jag längtar efter sol, dels för att man blir sådär mysigt brun men mest för att då får man använda solglasögon. Jag har kommit att bli en solglasögonsälskare. När det är soligt känner jag mig naken utan glajor och nu bara längtar jag tills det här bajsvädret ska dra och solen ska titta fram ordentligt så man kan få gå runt med glasögonen igen. Jag innehar nu 4 par, fast bara 2 som jag använder, de andra är inte tillräckligt stora. Solglasögon ska vara stora, det känns liksom tryggt då. Alla problem känns avlägsna, världen får en annan ton (det är bara att välja vilken fär det ska vara på glasen), man blir lite bättre och lite coolare, lite snyggare. Allting blir helt enkelt lite bättre, bakom mina solglasögon.


      

May I..?

Fredag.
Igår blev det lite fest till slut. Jag, Annie, Chris, Christian och Annis kompis satt och tubade, wickade och googlade allt som vi kom på att prata om. Sen gick jag ich Chris på Snerkan och sakade rumpan en liten stund. Det var skoj som fan och jag blev ordentligt full på bara en flaska vin, det ändes bra, som en helt ny värld. Lite efterfest blev det också med Oscar och Pär och vi åt nästan upp Anders pizza, han blev nog inte så glad, men vi tycker inte så mycket om honom ändå.

Jag presenterade mig åter för personen som en gång kallade mig crazyperson, han tycktes inte komma ihåg mig men var bekant med namnet Pauie på grund av Max, när han sen gick gav han mig en puss på handen.
Vid 4 tror jag att jag somnade efter en kväll på topp.

Klax.

Torsdag.
Plötsligt hände det, jag blev klar i tid. De senaste arbetena som producerats under hösten har alltid givit mig panik och jag har inte blivit helt nöjd med något av dem. 
MRSA, var däremot en enklare biff att steka, verkar det som. Jag blev inte bara klar precis i tid utan är även mycket nöjd med resultatet. Kanske beror det på att jag skickade ett första utkast till min mor och cashade in lite beröm och även pratade lite i allmänhet om arbetens längd med min bror. Men jag vet inte, det känns som om jag fick med en hel del viktigt.

Kvällen spenderade jag inne på Max rum tillsammans med Max, Chris och Christian spelandes 90-tals spelet Klax, samtidigt som vi lyssnade på 90-talsmusik. Lite lagom nördigt sådär. But that's just the way we like it.

Mitt ständiga problem är längden på textstycken. Jag är expert på att vara kort och koncis och sneglar avundsjukt på dem som lyckas skriva sida efter sida efter sida i om ett ämne. MRSA-arbetet skulle vara 4-8 sidor och blev exakt 4 plus lite referenser på sida 5, jag hade då ikluderat en hel sida med bara diagram.

Nu är det lungor och gälar som gäller. Att läsa på engelska känns dock inte så lockande så jag tänkte försöka ta mig till biblioteket och se om jag hittar någon bok i djurfysiologi imorgon. Jag känner mig alltid lite vilsen på bibliotek.

Åka pulka med Darthion?

Natt till onsdag.
Efter att ha sagt godnatt till min bandy-idol på msn, tagit av mig kläderna och läst ett kapitel ur Kafka på stranden, upptäckte jag att det var svårare att somna än sist. Tankarna ville inte ligga still så jag fick hålla i dem och då funkade det till sist. Innan jag vaknade, eller kanske var det tiden mellan det att klockan ringt och punkten då jag kände mig vaken, drömde jag en dröm. I drömmen var jag på en gammal rörig gård ute i skogen, det var snö och jag hade en vännina med mig, kanske Pillan. På gården bodde den här personen som jag träffade för nästan exakt ett år sedan i en annan del av landet. Han bodde på gården med sin mamma. Vi tre, jag, vänninan och den unge mannen, skulle göra något, jag tror att vi skulle åka pulka eller bob i snön. End of scene
Vad jag inte kan förstå är först och främst varför jag drömde om honom? Vi har inte särskillt mycket kontakt längre och jag kan inte påstå att det finns ett uns kvar av den respekt, på gränsen till rädsla, jag en gång kände. För det andra verkar det högst otroligt att han skulle bo med sin mamma, eftersom han inte verkade ha mycket till övers för henne. Att de dessutom bodde i snöns land var också paradoxt eftersom vi inte såg antydan till snö då jag var hos honom. Å andra sidan hörde jag att det var snö där nu eller åtminstone förra veckan.

I och för sig så är jag inte vidskeplig och kan strunta i alltihopa.

Försäkring för dolda fel.

Tisdag.
Idag var jag på hälsokontroll på Quintiles. För studien som var tänkt att ge mig lite extra cash att leva på under det långa våren. 19000-20000 skulle man få för besväret. Det var tänkt att jag skulle leva på de pengarna under våren, som extra fickpenga utöver de 1274 jag får från csn varje månad. Men så berättade jag att jag hade nedsatt balans och då blev det tack och adjö. Men nog fan skulle jag ta av mig tröjan så han kunde kolla hjärt och lungljud först! Nödvändigt!

Sen gick jag in i en svart tunnel och ville lägga mig ner och dör för att inget blir som man tänk. Men nu är jag rätt glad igen i alla fall.

Ett nytt år.

Inställning till livet 2008:

- Låt saker ta tid, blir du stressad på fel sätt blir allt bara smet ändå, har du inte svaret direkt så kommer det nog förr eller senare bara du ger det tid.
- Stå på dig, låt ingen tro att de vet vad som är bäst för dig, inte ens mamma.
- Var öppen, var inte rädd för att ta hjälp av andra om du känner att du kört fast.
- Planera, skriv listor, scheman, använd almanackan. Då har du alltid något att hålla mig till om motivationen och självdiciplinen tryter.
- Var öppen och anförtro dig åt andra, var inte så rädd för att skaffa nya vänner, du kommer antagligen inte att ångra dig.
- Var ärlig mot dig själv om vem du är, då är det lättare att vara det även mot andra.
- Tro inte att du är sämre eller konstigare än andra, antagligen är det de som är konstiga och du som är normal.
- Försök att ha så roligt som möjligt.


Rubrik.

Jag känner en viss avsmak för att skriva här, på grund av den senaste tidens lågkvatitativa inlägg. Jag har funderat på att ändra skrivsätt, skriva om vad som hänt istället för att improvisera.

Jag har blivit inspirerad av en bok jag fick i julklapp av min bror, skriven av en japan. Handligen utspelar sig i Japan. Den är annorlunda, japaner verkar på samma gång vara väldigt lika som olika svenskar. Intressant och lärorikt. Jag känner att jag nog är inne i en utvecklingsperiod, tar ytterligare ett steg på mot fulländandet. Man tror gång på gång att man förstått allt, att man vet hur man skall leva, men snart så förstår man att det bara är en liten liten bit av allt man måste lära sig och förtså innan man blir något, innan man kan säga att man kan något, innan man är vuxen.

Jag måste till sist slå ett slag för solbränna. Det är fett snyggt, åtminstone på mig. :o)